Gezonde voeding

Gezonde voeding · 14. november 2019
De vorige keer heb ik veel geschreven over ADHD en voeding. Vooral ADHD-ers en kinderen met gedragsproblemen hebben tekorten aan GABA en Dopamine. Ik ga je uitleggen wat hier achter zit.

Gezonde voeding · 27. oktober 2019
Homeopathische middelen en orthomoleculaire supplementen kunnen helpen bij kinderen met ADHD. Maar door daarnaast ook de voeding aan te pakken bereik je nog meer. Voeding is vaak een trigger die het gedrag versterkt. Wat kun je doen?

Gezonde voeding · 21. oktober 2019
Al in 2014 kwam de gezondheidsraad met het advies om, voordat er ADHD-medicatie wordt voorgeschreven, te kijken naar andere omstandigheden. Toch slikt nog steeds 4% van de kinderen deze medicijnen. Er is nog maar weinig bekend over de lange termijn effecten van de medicatie en de medicatie heeft veel bijwerkingen.

Gezonde voeding · 13. oktober 2019
Vitamine B12 heeft veel invloed op je gezondheid. Een tekort aan B12 heeft vaak een slopend chronisch verloop en is lastig op te merken. Vitamine B12 is een belangrijke B vitamine die een rol speelt bij het zenuwstelsel, de hersenfunctie en de productie van rode bloedcellen.

Gezonde voeding · 08. april 2019
Zweedse kruidenbitter is een drankje dat alle organen van het lichaam wakker schut. Het gezegde 'bitter in de mond maakt het hart gezond' is zeker van toepassing op dit drankje.