EMB bloedtest

Met één vingerprik een compleet beeld van je bloedwaardes!

homeopathie werkt

Bloedonderzoek mineralen en vitamines en meer

Aanhoudende vermoeidheid, spijsverteringsklachten, onvruchtbaarheid of pijnklachten, dat zijn klachten die ik regelmatig zie terugkomen. Waar begin je om van je gezondheidsproblemen af te komen?

Een goed startpunt is ons bloed. Hierin zit namelijk ontzettend veel informatie over onze gezondheid. 


De Energetische Morfologische bloedtest (EMB test) is een goed middel om een compleet overzicht te krijgen. Niet alleen worden de mineralen en vitaminen in je bloed doorgemeten en komen zo tekorten aan het licht. Maar in de bloedtest worden ook nog veel meer waardes gemeten, zoals de werking van organen, hormonen, voedselgevoeligheden of stressverstoringen. De EMB bloedtest helpt je om de achterliggende oorzaak te achterhalen en geeft je gericht advies over welke supplementen of leefstijlaanpassingen voor jou zinvol zijn.

Kosten voor een uitgebreid bloedonderzoek, inclusief bijbehorende consulten, anamnese, labonderzoek, plan van aanpak bedragen € 450,- 


Neurotransmittertest

Luister naar je lichaam en leer de signalen van je lichaam kennen. Kijk niet alleen naar de klacht, maar naar wat er achter de klacht zit. Bij hoofdpijn kun je pijnstillers nemen en dan ben je eventjes van de pijn af. Maar dat lost het probleem niet op. Je klachten zullen steeds weer terug komen, totdat je de oorzaak aanpakt. 

 

Concentratieproblemen, angsten, slapeloosheid, onrust, emotie eten of niet tot actie kunnen komen; het kan allemaal het gevolg zijn van een onbalans in je neurotransmitters. Een Bravermantest geeft je inzicht in verstoringen van deze neurotransmitters. Met die informatie kun je jouw herstel ondersteunen met de juiste voeding, levensstijl en supplementen om zo de neurotransmitters weer in de oorspronkelijke balans te brengen. 

 

Neurotransmitters verzorgen de communicatie tussen je zenuwen, net zoals hormonen in je bloedbaan. Je brein zit dus vol neurotransmitters. Deze neurotransmitters hebben daarom grote invloed op hoe jij je voelt en hoe je je gedraagt. Of je je onrustig voelt, hoe je concentratie is, of je je down voelt en prikkelbaar bent. Ook slecht slapen, kou, verslavingen en zelfs fibromyalgie kunnen een gevolg zijn van een onbalans in de neurotransmitters. 

Met de Bravermantest kun je jouw neuromitterprofiel bepalen. Deze neurotransmittertest is een lange vragenlijst met ja/nee vragen. Het doel van deze test is om inzicht te krijgen in de kracht en klacht van het systeem en de gezondheidsklachten die daarbij horen.  Door het herstellen van de verzwakte neurotransmitterprofielen en het aanvullen van de tekorten, wordt de balans hersteld. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van  levensstijl, voeding, supplementen, kruiden en homeopathie. 

 

De Braverman neurotransmittertest is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn en zijn onderzocht door vooraanstaande neurowetenschappers. Geen enkele bepaling kan de neurobiochemie volledig weergeven. De antwoorden zijn subjectief, maar geven patronen weer van gedrag, gevoelens en gedachten die direct verbonden zijn met de neurotransmitters in het brein. Deze test meet vier belangrijke neurotransmitters. 

 

dopamine: de brandstof

Dopamine zorgt voor actie en focus. Personen met veel dopamine zijn vaak krachtig, actief en snel van begrip. Ze kunnen zich goed concentreren, snel keuzes maken en kunnen goed plannen en organiseren. Merk je dat je snel wordt afgeleid, je uitstel gedrag vertoont en niet tot actie komt, dan zou dit best aan een laag dopamine niveau kunnen liggen. Ook besluiteloosheid, een laag libido of terugkerende ontstekingen kunnen hierbij horen. Als je dopamine laag is, dan ben je ook gevoeliger voor verslavingen. Vaak zie je een hang naar koffie of juist dat koffie niet verdragen wordt.  

 

acetylcholine: het gaspedaal

Acetylcholine zorgt voor het kunnen leggen van verbanden en snel kunnen denken. Vaak zijn deze mensen gevoelig, creatief, impulsief, zintuiglijk en sociaal ingesteld. Ze beleven veel plezier aan het enthousiast uitwisselen van ideeën en staan open om alles uit te proberen. Als er een tekort is, vermindert het denken en de zintuiglijke waarneming. Je bent minder alert en je vergeet dingen. Soms zie je ook een overgevoeligheid en controle drang ontstaan als serotonine uit balans is. 

gaba: de rem

Gaba zorgt voor rust en ontspanning. Mensen met voldoende Gaba zijn stabiel, stressbestendig en hebben een goede prikkelverwerking. Kenmerkend voor iemand die veel Gaba heeft is de gestructureerdheid en de betrouwbaarheid. Gaba laat je verbinden met de groep en zorgt dat je sociaal bent en voor andere klaar staat.

Bij tekorten ontstaat er een prikkelgevoeligheid en wordt je chaotisch. Vaak wordt de slaap verstoort en wordt je meerdere keren in de nacht wakker. Je hersenen kunnen niet meer uitgezet worden en je voelt je gejaagd en kunt moeilijk ontspannen. Ook kunnen er stemmingswisselingen of angsten ontstaan.  

serotonine: herladen van de batterij

Serotonine is betrokken bij eetlust, temperatuur, pijn, en stemming. Het zorgt ook voor een goed slaap/waakritme, het is namelijk de voorloper van melatonine. Ook is serotonine verbonden met je darmen.

Als je een tekort aan serotonine krijgt, merk je dit in eerste instantie aan het enthousiasme in de dagelijkse dingen. Je kunt minder goed tegen verandering, je voelt je somber en/of je krijgt slaapproblemen.


Als je benieuwd bent hoe jouw neurotransmitterprofiel er uitziet, dan kun je bij mij een Bravermantest doen. Ik leg je uit wat de uitslag betekent en waar eventuele onbalans zit. Ook krijg je een persoonlijk suppletie plan. Ben ben je hiervoor aanvullend verzekerd, dan kun je dit mogelijk vergoed krijgen.

Wil je meer? Dan kunnen we afspreken voor een traject met homeopathie, kruiden, voeding, supplementen en levensstijl om zo weer in balans te komen. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Tekort aan mineraal of vitamine testen

Door tekorten aan mineralen of vitamines kunnen processen in je lichaam niet optimaal functioneren. Dit kan vermoeidheid veroorzaken. Al eet je super gezond, nog kun je een tekort oplopen aan voedingsstoffen. 

apeldoorn testen mineralen en vitamines

 

Al eet je super gezond, nog kun je een tekort oplopen aan voedingsstoffen. In de voeding van tegenwoordig zitten vaak minder voedingsstoffen dan vroeger. Ook kan ouderdom of een slechte darmwerking ervoor zorgen dat je onvoldoende voedingstoffen kunt opnemen. En door bijvoorbeeld veelvuldig medicijngebruik kunnen ook tekorten optreden. Maagzuurremmers (bijv. Omeprazol) en Metformine veroorzaken vaak een vitamine B12 tekort. Statines hebben bijvoorbeeld invloed op de magnesiumstatus. Veel voorkomende tekorten zijn ijzer, vitamine D, vitamine B12 en magnesium. 

Bij het gebruik van bepaalde medicatie, maar ook door symptomen die ik herken als het gevolg van een tekort aan bepaalde mineralen of vitamines kan ik een vermoeden krijgen van een tekort. Als ik zo'n vermoeden heb, kan ik dat uittesten met een kleine vingerprik. In de behandeling is het echter vaak onvoldoende om alleen deze vitamines of mineralen aan te vullen. Vaak is er een bredere disbalans en is er een wisselwerking met andere vitamines en mineralen. Daarom zal ik dit tekort altijd behandelen in bredere context.

 

Ik bied te volgende testen aan:

  • Schildklierfunctie (TSH, vrij T3 en vrij T4)
  • Ijzerstatus (ferritine, transferrine en ijzerconcentratie)
  • B12 en D3 (actieve B12 en calcidiol)
  • Lever- en nierfunctie (ALAT, ASAT, AF en GGT en kreatinine)
  • Cardio-metabool profiel (hs-CRP, HbA1c en totaal-, HDL-, LDL-cholesterol, triglyceriden)

Elke test kost 100 euro. 

 

Mijn benadering is holistisch, dus dat betekent dat ik nooit alleen dit tekort zal behandelen. Ik zal dus altijd verder kijken, want een tekort op een bepaalde vitamine of mineraal wijst op een verstoring van de totale balans. Ik zal leefgewoontes en voedingsadviezen met je bespreken. Met een homeopathisch middel zal ik je dan weer verder ondersteunen, zodat je weer in balans komt.

B12-tekort

Vermoeid, niet lekker in je vel?

Een B12-tekort is een van de meest voorkomende tekorten in de praktijk. Vitamine B12 heeft veel invloed op je gezondheid. Een tekort aan B12 heeft vaak een slopend chronisch verloop en is lastig op te merken.

 

Vitamine B12 is een belangrijke B vitamine die een rol speelt bij het zenuwstelsel, de hersenfunctie en de productie van rode bloedcellen. Vitamine B12 komt vooral voor in dierlijke voeding, waaronder vis, vlees, gevogelte, eieren en zuivelproducten.

  • Sommige mensen krijgen onvoldoende van deze vitamine B12 binnen. Als je bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch eet, dan is het belangrijk om hierop te letten.
  • Maar veel vaker komt het voor dat er wel genoeg vitamine B12 in de voeding zit, maar dat het lichaam het niet goed kan opnemen of teveel gebruikt. Bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde medicatie, zoals maagzuurremmers, Metformine of Questra.
  • Daarnaast kunnen we gedurende ons leven vitamine B12 steeds minder goed opnemen uit onze voeding. Bij oudere mensen komt een vitamine B12 tekort vaak voor. Dit test ik dan vaak in combinatie met vitamine D.

Een tekort kan zich langzaam ontwikkelen en de symptomen verschijnen meestal geleidelijk en worden langzaam intenser. Een vitamine B12 tekort brengt een reeks aan symptomen met zich mee die vaak over het hoofd worden gezien of verward worden met een ander ongemak. Het is belangrijk om al een in vroeg stadium in te grijpen bij een B12 tekort, omdat daarmee ernstige neurologische problemen of bloedziektes voorkomen kunnen worden.

 

In mijn praktijk ben ik alert op de diverse symptomen die een mogelijk B12 tekort kunnen veroorzaken. Daarnaast kan ik bij een vermoeden van een B12 tekort een vingerprik bloedtest uit laten voeren. Bij een geconstateerd tekort is het belangrijk om niet alleen naar de juiste vorm van B12 te kijken maar ook de interactie met andere supplementen en medicatie mee te nemen. 


Over mij

Ik ben Chantal van t Hullenaar. Ik heb een praktijk voor klassieke homeopathie in Apeldoorn.

Achter elk bedrijf gaat een verhaal schuil. Wie ben ik? Waarom ben ik homeopaat geworden? Wat is kenmerkend voor mij en wat kun je verwachten?