Helpen met Homeopathie

In deze cursus krijg je door de vele praktijkvoorbeelden een duidelijk beeld hoe homeopathie werkt en wanneer je het kunt gebruiken. Na de cursus kun je zelf homeopathische middelen toepassen in acute situaties.

 

In de cursus bespreken we uitgebreid de basisprincipes van homeopathie en de wetten der genezing. Dit theoretisch kader helpt je bij de toepassing van homeopathie in de praktijk. Hierdoor kun je een goede keuze maken voor het juiste homeopathische middel en de reactie hierop goed beoordelen.

Met deze cursus heb je een goede basis om homeopathie in je dagelijkse praktijk in acute situaties toe te passen. En door homeopathie steeds meer te gaan gebruiken, zal je de brede werking van homeopathische middelen steeds beter begrijpen en waarschijnlijk word je dan net zo enthousiast over homeopathie als ik. 

 

Een greep uit situaties waarbij je homeopathie leert toepassen:

 • Wonden: We zullen diverse wonden behandelen zoals schaafwonden, puntwonden, brandwonden. 
 • Steken of beten: Een wespensteek, of een steek van een bij? Hoe vervelend. Steeds maar gestoken worden door muggen? Je leert het juiste middel kiezen en de pijn en zwelling zullen snel verminderen. 
 • Vallen of kneuzingen: Gevallen van de fiets? Vinger tussen de deur? Maak ook hier gebruik van homeopathie. 
 • (Sport)blessures: Spierpijn, verzwikte enkel of RSI-achtige klachten. Op basis van de symptomen leer je het juiste middel hierbij inzetten. 
 • Vakantieperikelen: Diarree of verstoppingen? Of verbrand door de zon? Te veel gedronken en last van hoofdpijn? Voor al deze situaties leer je beoordelen wat een passend middel is. 
 • Blaasontstekingen: Steeds terugkerende blaasontsteking? Of altijd een blaasontsteking als je op vakantie gaat? Pak de basis aan en neem een passend homeopathisch middel. 
 • Herstel na operaties of tandheelkundige ingrepen: Er zijn diverse middelen om je herstel na een operatie te bespoedigen. Pijn na een tandartsbehandeling? Of steeds erg last van de beugel als de orthodontist deze weer strakker heeft gezet? Ook hier zijn diverse homeopathische middelen voor. 

Kortom een cursus met toegevoegde waarde voor jezelf en je praktijk. 

Inhoud van de cursus 'Helpen met homeopathie'

In 2 dagdelen neem ik je mee in de werking van klassieke homeopathie en hoe je dit zelf kunt toepassen in acute situaties. Je ontvangt het boek 'Zelf helpen met Homeopathie' van Peter Guinée. En je leert hoe je dit boek kunt gebruiken. Ook ontvang je een doos met 7 veelgebruikte homeopathische middelen. Met deze middelen kun je meteen aan de slag.

In deze cursus heb ik er bewust voor gekozen om een goede theoretische basis te geven en me te beperken tot het bespreken van 7 homeopathische middelen. In de praktijk kun je daar al veel mee. En mijn ervaring is dat je beter een paar middelen goed kunt kennen dan veel middelen een beetje. Dat helpt je in praktijk veel meer om resultaatgericht in te zetten en jouw enthousiasme voor homeopathie aan te wakkeren. 

 

Je krijgt van mij een reader met daarin het cursusmateriaal, zodat je dit thuis nog na kunt kijken en als naslagwerk kunt gebruiken. In de reader staan ook diverse casussen die ik zal behandelen tijdens de cursus. 

 

Na de cursus:

- Ben je bekend met de basisprincipes van homeopathie

- Kun je acute van de constitutionele klachten onderscheiden

- Kun je genezingsprocessen beoordelen en heb je een theoretische basis om je analyse te maken

- Ben je in staat om vanuit symptomen een keuze voor een middel te maken

- Kun je het middel op de juiste manier inzetten en de reactie hierop beoordelen

- Is je interesse voor homeopathie nog meer gewekt en smaakt dit naar meer

 

De cursus is interactief  en er worden veel voorbeelden gebruikt uit de dagelijkse praktijk. Na de cursus kun je de homeopathische middelen meteen toepassen in de praktijk. De verdeling over de dagdelen is als volgt:

 • Dagdeel 1 9:00-13:00: Focus op theorie en basisprincipes homeopathie
 • Dagdeel 2 9:00-13:00: Bespreking van 7 veelgebruikte homeopathische middelen 
 • Dagdeel 3 9:00-13:00: (optioneel) Bespreking van middelen die veel gebruikt worden in bepaalde acute situaties*)

*) Dagdeel 3 is op verzoek van de deelnemers. Hierin worden de diverse middelen besproken voor bijvoorbeeld de acute behandeling van griep, hooikoorts of zwangerschap. Het thema van deze dag is op verzoek van de deelnemers te bepalen. 

 


Locatie: Marry's Kruidenhuis

Engeland 25 Beekbergen

 • Investering in jezelf en je omgeving: 180 euro
 • Twee dagdelen cursus op een fijne en bijzondere locatie
 • Inclusief kruidenthee, water en een gezonde lunch
 • Inclusief uitgebreide reader
 • Inclusief boek 'Zelf helpen met Homeopathie' van Peter Guinée
 • Inclusief 7 veelgebruikte homeopathische middelen in een handig meeneemdoosje
 • We sluiten elk dagdeel af met een heerlijke lunch. Marry kookt voor ons met kruiden rechtstreeks uit haar kruidentuin.
 • Extra dagdeel 3 is optioneel bij te boeken (40 euro, excl. lunch)

Aanvraag voor accreditatie van deze cursus bij de NWP en bij CAT is in behandeling. 

Geplande cursusdagen (onder voorbehoud):

 • Donderdag 30 september en donderdag 7 oktober
 • Vrijdag 15 oktober en vrijdag 22 oktober
 • Donderdag 28 oktober en donderdag 4 november

 

Aanvang: 9:00

Afronding: 13:00

 

Geef gerust je voorkeur voor een dag of tijdstip door als je interesse hebt in deze cursus. Mogelijk kan ik dan nog aanvullende data plannen. 


Interesse in de cursus of wil je jij inschrijven. Neem dan contact met me op (06 21442585).

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.