Geen energie?

Vaak komen vrouwen naar mijn praktijk omdat ze geen energie hebben en niet lekker in hun vel zitten. Ze slepen zich door de dag, liggen veel op de bank en kunnen niet in actie komen. Ze kunnen niet meer echt genieten en voelen zich somber. Hormonen zijn uit balans. Ze voelen dat er iets aan de hand is, hebben vage klachten en weten niet goed waar ze moeten beginnen.


Vaak zijn het sterke vrouwen met veel verantwoordelijkheid. Ze hebben vaak al veel geprobeerd, maar niets lijkt echt te helpen. Gezond eten, meer sporten, supplementen, het helpt allemaal wel, maar niet voldoende. Werken en het gezin is een opgave geworden en het plezier is weg.

Herkenbaar? Neem actie!

 


Het is tijd om hier wat aan te doen. Laat mij je helpen

Ik leer je om de signalen van je lichaam beter te begrijpen en verbanden te zien. Ik zet je weer op de rails, en leer je ook hoe je aan het stuur kunt blijven. 

bronvermelding foto

enkele praktijkvoorbeelden

Mirjam:

Een jaar geleden kreeg ik van iemand de tip om met Chantal contact op te nemen. Aanleiding was de zoveelste keer dat ik  met niet goed voelde maar geen idee had wat te doen.

Het voelde vooral heel fijn dat het eerste consult ruim de tijd werd genomen. Eindelijk iemand die naar me luisterde en al mijn klachten serieus nam. Vanuit daar zijn we in kleine stapjes aan de slag gegaan. En met resultaat! Het gaat stukken beter! Ik heb veel geleerd over hoe mijn lijf (en hoofd) functioneert en hoe ik er beter voor kan zorgen. Adviezen die goud waard zijn!

 

Else:

Waar reguliere behandeling zich focust op ofwel lichamelijke of geestelijke klachten weet Chantal naar aanleiding van je verhaal een connectie te leggen tussen je klachten waarbij je lichaam, geest en levenssituatie allemaal een rol speelt. Het was voor mij een opluchting om tegen over iemand te zitten die een geweldig luisterend oor is, niks veroordeelt in mij inzichten gaf in mijn klachten die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Na een lange sleur met veel medicijnen in het reguliere circuit heeft Chantal heeft mij op weg geholpen door met homeopathie een duwtje in de rug te geven. Nu sta ik weer op eigen benen ik kan ik het vervolgens zelf weer oppakken.

 

Gerrie:

In 2017 ben ik bevallen van een gezond dochtertje. Lichamelijk was ik snel weer de oude maar ik voelde me een wrak: ik was extreem vermoeid en emotioneel. Ik heb contact opgenomen met Chantal en heb hier tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Ik voelde me meteen op mijn gemak en door haar duidelijke en doelgerichte manier van vragen stellen en klachten uitvragen. Ik kreeg van Chantal korrels en drankjes en veel, heel veel tips die ik kon gebruiken.

Ik voelde mezelf met de week opknappen en mijzelf herpakken. Het was alsof ik uit een donkere tunnel kwam en weer lucht kreeg. Ik kon weer genieten, het leven kreeg zijn glans weer terug. Ik voelde weer de energie om te genieten van mijn man en de kids. Ik kreeg weer de energie om leuke dingen te doen in plaats van alleen maar bijslapen zonder dat er een einde kwam aan de vermoeidheid. 

Daarom wil ik iedereen aanraden om bij klachten contact op te nemen met Chantal: zij staat klaar met een liefdevol luisterend oor, met medeleven, met tips, adviezen en heel veel kennis!

 

 

Wat kun je verwachten

Ik ga op zoek naar de achterliggende oorzaken van jouw klachten. Samen kijken we hoe we jouw energieniveau kunnen herstellen en hoe je weer lekker in je vel kunt komen.

 

In het eerste gesprek dat we samen hebben, kijken we naar de dingen die je energie kosten. Bij de ene is dat voeding, geen ontspanning, bij de ander is dat te laat naar bed gaan. Dat doe ik volgens een bepaalde methode. Deze methode geeft je inzicht en overzicht hoe je meer grip op je leven kunt krijgen en hoe je de belasting op je gestel omlaag brengt. Je hoeft niet als een heilige te leven, maar je krijgt inzicht in de energielekken voor jou. Het zorgt dat je de juiste stapjes maakt om meer energie te krijgen. In de consulten daarna zullen we dit verder uitdiepen en zul je steeds meer inzicht krijgen in hoe je zelf aan het stuur komt. 

 

Daarnaast krijg je van mijn een homeopathisch middel dat ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel komt te zitten en weer zin krijgt om dingen te ondernemen. Soms heb je tussendoor ondersteuning nodig van supplementen of kruiden. Ik doe dit echter maar beperkt en alleen om je even een boost te geven. Dit alles zet je weer 'on track' en met alle inzichten en adviezen krijg jij weer grip op je leven. 

 

Achterliggende oorzaken

Vermoeidheid kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Zoals bijvoorbeeld de hormonale disbalans, de ziekte van Lyme, een aandoening aan de schildklier, burn-out, verdriet, vitamine B12 tekort of slaapproblemen. Maar ook het overlijden van een dierbare of een ander intens verdriet kan alle energie opslurpen. Die oorzaken neem ik mee. Vaak kan een goed gekozen homeopathisch middel daar helend in zijn. 

In het eerste consult zal ik je van alles vragen over je ziektegeschiedenis, belangrijke gebeurtenissen, voorkeuren en algehele gezondheid. Ook wil ik weten welke aandoeningen er in de familie voorkomen. We gaan op zoek naar de oorzaak. Vanuit dit totaalplaatje schijf ik een homeopathisch middel voor. Soms doe ik dit in combinatie met supplementen of kruiden. Als ik een vermoeden heb op bepaalde tekorten dan ik dit eventueel uittesten. 


Tekorten aan vitamines en mineralen

Soms heb je tekorten aan bepaalde vitamines en mineralen. Als ik uit ons gesprek een vermoeden krijg dat er bepaalde tekorten zijn, dan kunnen we dit laten testen. Met een kleine vingerprik worden je bloedwaardes getest. Bij een ernstig tekort aan bepaalde vitamines of mineralen zullen we deze aan gaan vullen met supplementen.

 

Mijn benadering is holistisch, dus dat betekent dat ik nooit alleen dit tekort zal behandelen. Ik zal dus altijd verder kijken, want een tekort op een bepaalde vitamine of mineraal wijst op een verstoring van de totale balans. Ik zal leefgewoontes en voedingsadviezen met je bespreken. Met een homeopathisch middel zal ik je dan weer verder ondersteunen, zodat je weer in balans komt.