Voeding bij vermoeidheid

Verkeerde voeding kan een grote rol spelen bij vermoeidheid. Wat kun jij hieraan doen?

Je gezondheid begint in je darmen

De basis van je weerstand begint in je darmen. Als je niet de juiste voeding neemt dan krijg je daar vroeg of laat last van. Veel ziekten zijn gerelateerd aan voeding die niet past bij de persoon of een darmflora die uit balans is. Er zijn bijvoorbeeld onderzoeken dat AHDH/Autisme klachten sterk verminderen door wijzigingen in de voeding. Bij mensen met de ziekte van Parkinson worden al voordat de Parkinson diagnose gesteld kan worden, wijzigingen in de darmflora ontdekt. Ook blijkt er een verband te bestaan tussen depressieve klachten en de darmflora.

Ben je steeds moe en voel je je opgejaagd of ongelukkig, dan is het zeker slim om ook eens naar je voeding te kijken.

 

Dat betekent niet dat je alleen maar slablaadjes moet eten en op wortels gaat kauwen. Sterker nog, rauwe groenten kunnen veel mensen niet eens goed verteren. Het is belangrijk om te eten wat voor JOUW voedend is. Dat betekent dat je goed leert luisteren naar je lichaam en je voeding daarop aanpast. En dat je geniet van je eten in een fijne rustige omgeving. 

 

Soms is het lastig om door de bomen nog het bos te zien op het gebied van voeding. Iedereen zegt weer wat anders. De ene zegt geen gluten, de andere zweert bij vegetarisch en een ander juist weer niet. Ieder mens is anders, en zo zijn ook ieders voorkeuren anders en ieders lichaam is ook weer anders. Wat goed is voor de ene, werkt niet voor de andere.

Je hebt zelf vaak bepaalde patronen of gewoontes die erin gesleten zijn, maar die eigenlijk niet goed voor je zijn. Vaak is dit onbewust. Zeker als je moe bent of niet lekker in je vel zit is, kies je misschien vaak voor gemaksvoedsel. En dat maakt de klachten helaas alleen maar erger.


Koffie, energiedrankjes en suikers zijn een quick-fix om vermoeidheid tegen te gaan, maar werken op langere termijn juist contra productief.


Gezonde eerlijke voeding

  • Hoe weet je welke voeding bij jouw past?
  • Welke voeding kan vermoeidheid veroorzaken?
  • Wat moet je eten om weer meer energie te krijgen?

Wat je kunt doen tegen vermoeidheid, begint met de voeding die je in je mond stopt. De basis van goede voeding is gezonde eerlijke voeding. Veel mensen stoppen onvoldoende vitamines en mineralen in hun voeding en te veel slechte suikers en slechte vetten. Ook kun je via je voeding stoffen binnenkrijgen die belastend zijn voor je lichaam. Deze stoffen kunnen zich in je lichaam opstapelen en voor klachten zorgen. 

Daarnaast is niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet belangrijk. Eet je op vaste tijdstippen, ga je er rustig voor zitten of eet je snel tussendoor? Hoe combineer je sporten met je eten? Eet je warm of juist liever koud? 

 

Tijdens een consult bespreek ik dit soort vragen met je. Ik kijk naar je ziektegeschiedenis en welke organen extra ondersteuning nodig hebben. Ook hebben we het over je voedingsgewoontes, levensstijl en smaakvoorkeuren. Ik leer je te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft op de voeding die je eet. Ik hou ervan om met kleine stapjes naar een groot resultaat te gaan. Kleine veranderingen zijn snel te maken en meestal ook blijvend. En een aantal kleine veranderingen in je voeding geven vaak een groot verschil in je gezondheid.  

Een kijkje in de keuken

  •  Wil jij graag gezondere keuzes maken?
  • Wat is voor jouw gezonde voeding?
  • Hoe krijg je overzicht in je keuken?
  • Wat helpt je om gezondere keuzes te blijven maken?

Ik kom graag bij jou een kijkje in je keuken nemen. Samen nemen we alles door. Wat staat er in jouw keukenkastjes? Hoe ziet jouw koelkast en jouw voorraadkast er uit? Vaak denk je gezonde product keuzes te maken, maar is dat ook zo?

We kijken naar gezondere alternatieven van producten die jij veel koopt. We nemen etiketten door en ik vertel je waar je op moet letten. Welke voeding past bij jouw? Zo kun je doelgericht de supermarkt door om gezonde en voedzame producten te kopen.

We kijken samen naar goede gewoontes om jouw keuze voor gezonde producten te stimuleren. Want hoe makkelijk is het om terug te vallen in oude gewoontes. Hoe kun je jouw valkuilen voorkomen?

Ook bespreken we een aantal recepten die je veel kookt. We bespreken hoe we deze kunnen omturnen naar een gezonder recept. Je krijgt een aantal tips die bij jouw levensstijl en voorkeur passen. En je krijg van mij diverse gezonde en eenvoudige recepten om zelf uit te proberen.

 


Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug.


 

Mijn bedoeling is dat jij je bewust wordt hoe je betere voeding tot je kunt nemen. Gewoon eenvoudig en lekker. Je zult steeds enthousiaster worden en merken hoe fijn het is als je eten tot je neemt dat je voedt. Je komt lekkerder in je vel, je krijgt meer energie en klachten verdwijnen. Hoe fijn is het om te genieten van lekker eten en ook voelen dat het je gezondheid ten goede komt.

Investeer in jezelf

(en daarmee ook in de gezondheid van je gezin)

 

 

Boek nu: 

Een kijkje in de keuken

  • tijd: 1,5 uur
  • locatie: bij jouw in de keuken

 

 

"Een kijkje in de keuken" kan overdag en ook ’s avonds. In regio Apeldoorn kost mijn bezoek 95,- euro. Voor bezoeken buiten deze regio breng ik extra reiskosten in rekening. Bel me direct op om een afspraak te maken (06 21442585) of stuur een e-mail. 

 


Wil je meer informatie? Neem contact op (06 21442585) of stuur een mailtje.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.