· 

Je bent bevallen, en dan….

Zwangerschap en homeopathie

De kraamperiode is een mooie maar intensieve periode. Voor veel vrouwen is er dan ook onzekerheid en twijfel; van buitenaf  lijkt het bij anderen vaak zoveel makkelijker te gaan dan bij jou. Het is een emotionele achtbaan door alle hormonen, het verwerken en het herstel van je bevalling. Het slaapgebrek maakt het extra intensief. Hoe zorg je dat je zo goed mogelijk herstelt na je zwangerschap?

 

Een bevalling is ontzettend zwaar voor je lichaam. Er moet een kindje door je bekkenbodem en vagina. Na de bevalling voel je je beurs en denk je dat het daar beneden nooit meer goed komt. Maar jawel, het herstelt. Om het herstel te bevorderen, kun je Arnica gebruiken. Een andere naam voor Arnica is valkruid. Dit plantje is ideaal bij kneuzingen en blauwe plekken. Door het gebruik van Arnica heb je minder last van bloedverlies en herstel je sneller.

Bij herstel van de wond is Calendula ook erg fijn. Zeker ook als je een keizersnee hebt gehad. Het helpt de huid herstellen en helpt littekenweefsel voorkomen.

 

Geef ook de emotionele kant de ruimte om te verwerken. De eerste weken is het vaak wennen aan de nieuwe situatie. Je bent net (weer) moeder geworden. In deze periode is er vaak veel tumult in huis omdat de kraamhulp er is en er veel bezoek langs komt. Vaak na een tijdje nachtbraken, borstvoedingsproblemen of darmkrampjes, komt de psychische kant naar boven. Je moet in deze periode weer jezelf als vrouw ook weer terugvinden. Blijf niet te lang denken dat het erbij hoort.

 

Voor fysieke problemen zoals borstontstekingen of darmkrampjes kan homeopathie natuurlijke ondersteuning bieden. Maar wat niet iedereen weet is dat je homeopathie ook goed kan inzetten bij klachten als ‘het niet lekker in je vel zitten’, ‘onrust in je hoofd’. Je bent zeker niet de enige moeder die niet meteen het evenwicht vindt. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Homeopathie kan je hierbij bijvoorbeeld helpen.

 

Wil je wat ondersteuning voor jezelf of je kindje?

Denk aan homeopathie.