Gezonde voeding · 14. november 2019
De vorige keer heb ik veel geschreven over ADHD en voeding. Vooral ADHD-ers en kinderen met gedragsproblemen hebben tekorten aan GABA en Dopamine. Ik ga je uitleggen wat hier achter zit.

Gezonde voeding · 27. oktober 2019
Homeopathische middelen en orthomoleculaire supplementen kunnen helpen bij kinderen met ADHD. Maar door daarnaast ook de voeding aan te pakken bereik je nog meer. Voeding is vaak een trigger die het gedrag versterkt. Wat kun je doen?

Gezonde voeding · 21. oktober 2019
Al in 2014 kwam de gezondheidsraad met het advies om, voordat er ADHD-medicatie wordt voorgeschreven, te kijken naar andere omstandigheden. Toch slikt nog steeds 4% van de kinderen deze medicijnen. Er is nog maar weinig bekend over de lange termijn effecten van de medicatie en de medicatie heeft veel bijwerkingen.

Gezonde voeding · 13. oktober 2019
Vitamine B12 heeft veel invloed op je gezondheid. Een tekort aan B12 heeft vaak een slopend chronisch verloop en is lastig op te merken. Vitamine B12 is een belangrijke B vitamine die een rol speelt bij het zenuwstelsel, de hersenfunctie en de productie van rode bloedcellen.

Homeopathie · 11. september 2019
Homeopathie is een andere wereld dan de reguliere gezondheidszorg. Beide kunnen wel heel goed met en naast elkaar bestaan. Maar binnen homeopathie is het anders denken. Ik kijk niet naar één klacht, maar naar jou als persoon met al je klachten. Dus zelfs al kom je voor een ingegroeide teennagel, dan wil ik ook je andere klachten weten. Het is dan namelijk niet alleen je grote teen die ziek is, maar jij als totaal. Jouw hele totaal is onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Homeopathie · 02. juli 2019
Heb je kleine kinderen? Vallen ze wel eens? Een schram? Blauwe plek? Dan moet je zeker kennismaken met deze twee krachtpatsers van kruiden.

Ontspanning · 17. juni 2019
Wat zeg jij als iemand vraagt hoe het met je gaat? Maar al te vaak hoor ik ‘druk, druk’ . Herken je dat? Lees dan deze blog.

Zwangerschap · 06. mei 2019
Schildklierproblemen geven je het gevoel of je in een emotionele achtbaan zit. Vaak lijken schildklierklachten op zwangerschapsklachten en worden ze niet ontdekt in de zwangerschapsperiode. Dit moet je weten over schildklier en zwangerschap.

Zwangerschap · 20. april 2019
De kraamperiode is een mooie maar intensieve periode. Voor veel vrouwen is er dan ook onzekerheid en twijfel; van buitenaf lijkt het bij anderen vaak zoveel makkelijker te gaan dan bij jou. Het is een emotionele achtbaan door alle hormonen, het verwerken en het herstel van je bevalling. Het slaapgebrek maakt het extra intensief. Hoe zorg je dat je zo goed mogelijk herstelt na je zwangerschap?

Zwangerschap · 15. april 2019
Is er bij jou synthetische oxytocine gebruikt bij de bevalling? Dit kan zeer diverse klachten geven zoals ernstige slaapproblemen of voedingsproblemen bij jouw baby of een depressief gevoel bij jezelf. Lees deze blog en kijk of je dit herkent. Ben jij of je baby belast met synthetische oxytocine? Laat je ontstoren.

Meer weergeven