Natuurlijke zwangerschap

Natuurlijke zwangerschap · 13. februari 2023
De periode van zwangerschap, geboorte en het eerste jaar erna is een intensief proces voor moeder, partner en kind. Je bent in deze periode veel gevoeliger, zowel fysiek als psychisch. Als er in deze periode klachten zijn kan homeopathie er goed bij helpen. Doordat homeopathische middelen (bij een juist voorschrift) geen bijwerkingen hebben zijn ze goed toepasbaar in deze bijzondere periode. Veel vrouwen krijgen voor, tijdens en na de zwangerschap last van allerlei kwalen. Vermoeidheid en...
Je bent bevallen, en dan….
Natuurlijke zwangerschap · 08. juni 2020
De kraamperiode is een mooie maar intensieve periode. Voor veel vrouwen is er dan ook onzekerheid en twijfel; van buitenaf lijkt het bij anderen vaak zoveel makkelijker te gaan dan bij jou. Het is een emotionele achtbaan door alle hormonen, het verwerken en het herstel van je bevalling. Het slaapgebrek maakt het extra intensief. Hoe zorg je dat je zo goed mogelijk herstelt na je zwangerschap?

Schildklierproblemen en zwangerschap
Natuurlijke zwangerschap · 06. mei 2019
Schildklierproblemen geven je het gevoel of je in een emotionele achtbaan zit. Vaak lijken schildklierklachten op zwangerschapsklachten en worden ze niet ontdekt in de zwangerschapsperiode. Dit moet je weten over schildklier en zwangerschap.
Sinds je bevallen bent blijf je maar moe
Natuurlijke zwangerschap · 15. april 2019
Blijf je maar moe na de bevalling? Je bent jezelf niet meer na de zwangerschap? Het gebruikt van synthetische oxytocine kan leiden tot een oxytocine belasting, met symptomen als geen zin in seks en jezelf niet meer zijn. Vaak moe. Ben jij of je baby belast met synthetische oxytocine? Laat je ontstoren. Dat kan ook nog jaren na de bevalling.

Obstipatie en zwangerschap
Natuurlijke zwangerschap · 01. april 2019
Obstipatie of verstopping is een veelvoorkomende zwangerschapskwaal. Lees hier welke natuurlijke middelen je hiervoor kunt gebruiken.
Je wordt bijna niet ongesteld, misschien heb je PCOS?
Natuurlijke zwangerschap · 31. maart 2019
PCOS komt bij 5-10% van de vrouwen in vruchtbare leeftijd voor. Veel vrouwen weten niet dat ze het hebben, maar komen er pas achter las ze moeilijk zwanger kunnen worden.