· 

Ken je de kracht van Calendula en Arnica al?

Heb je kleine kinderen? Vallen ze wel eens? Een schram? Blauwe plek?

Dan moet je zeker kennismaken met deze twee krachtpatsers van kruiden.

Arnica

Misschien ken je de Arnica zalf al wel? Dit smeer je op blauwe plekken om de zwelling te verminderen. Maar nog effectiever zijn de homeopathische Arnica korreltjes. Deze neem je dan in.

Laatst vroeg een jongetje aan mij hoe het pilletje dan wist waar het naar toe moest. Het korreltje zet je lichaam aan tot herstel. En aangezien je last hebt van je blauwe plek, zal je lichaam dat gaan herstellen. Het korreltje geeft het zetje, je lichaam doet de rest.

Arnica kun je gebruiken bij onderhuidse klachten zoals blauwe plekken, kneuzingen en vermoeide spieren. Een typische Arnica situatie… Je valt van je fiets, schrikt en stoot je been hard tegen de trapper. Er komt hulp, maar je zegt dat het wel gaat en dat het meevalt. Maar eigenlijk doet het best zeer. Neem dan Arnica in. Door Arnica vermindert de zwelling, vermindert de pijn en het bevordert de genezing.

Calendula

De tweede krachtpatser is de Calendula, ook wel goudsbloem genoemd. Het is een plant met vrolijke gele bloemen. Calendula helpt je huid herstellen. Zelfs als je huid open is, kun je er calendula zalf op smeren. Maar werk altijd hygiënisch.

Ben je van de fiets gevallen? Gebruik Arnica voor de blauwe plekken en Calendula voor de schaafwonden. Als ik Calendula specifiek voor een plek op de huid gebruik, dan neem ik vaak de crème. Calendula ondersteunt het herstellend vermogen van de huid bij roodheid, kloofjes en verbranding door de zon.

Calendula crème

Ik vind het leuk om eens in de zoveel tijd zelf Calendula crème te maken. Deze is vergelijkbaar met de Calendula crème die te koop is in de winkel, alleen zijn alle ingrediënten natuurlijker en is het percentage Calendula hoger. Beter dus, al zeg ik het zelf. De crème wordt gemaakt van bijenwas van een locale imker, amandelolie en natuurlijk Calendula. Afhankelijk van waarvoor ik de créme wil gebruiken, voeg ik vaak nog andere kruiden toe zoals propolis of tea tree.

Inmiddels weet mijn omgeving dat ik deze Calendula crème zelf maak en vinden de potjes gretig aftrek. En dat vind ik prima, want het is erg leuk om te maken.

Een vriendin gebruikt het voor haar dochter die vaak kleine beginnende eczeem plekjes heeft. Een ander gebruikt het voor de droge plekken die hij op zijn knokkels heeft. En als er hier iemand valt en een schaafwond heeft, dan smeer ik daar ook een dot Calendula crème op. De huid heelt sneller en het voorkomt littekenvorming.

Vind je het leuk om meer over dit soort natuurlijke middelen te weten te komen. Ik geef geregeld homeopathische EHBO cursussen. Voor 25eur en een ochtend van je tijd, krijg je een schat aan informatie over allerlei natuurlijke middelen. Interesse? Stuur mij even mailtje. 

 

.

Reactie schrijven

Commentaren: 0