· 

Haverkoeken

Wil jij een start maken om gezonder te gaan eten?  Om eerlijker te eten en meer echt zelf te gaan koken? Soms zit het een kleine dingen. Door fabrieksvoedsel te vermijden en meer zelf te maken, wordt je maaltijd al een stuk gezonder. Dus minder pakjes en zakjes en meer eerlijk eten. In mijn zoektocht naar simpele basic recepten om mijn dagelijkse maaltijden gezonder, eerlijker en lekkerder te maken, ben ik een aantal simpele en goed bruikbare recepten tegen gekomen. Deze deel ik graag met je.

Ingrediënten

  • 200gr havermout
  • 150gr volkorenmeel
  • 200gr boter
  • 1 ei
  • 100gr bruine suiker
  • anderhalve tl bakpoeder
  • 1/4 tl piment
  • 2tl kaneel
  • snufje peper en zout

Dit zijn heerlijke koeken om jezelf op een vrijdag avond mee te verwennen. Het zijn koekjes met suiker, dus ze zijn niet echt gezond. Maar er zitten hier wel goede vezels in en doordat je ze zelf maakt weet je ook dat er geen kunstmatige stoffen of verharde vetten in zitten. De koeken vallen hier altijd goed in de smaak en doordat ze vullend zijn heb je er aan eentje voldoende. 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175graden.

Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed dit met je handen tot een homogene massa. Maak er dan een aantal gelijke bolletjes van en druk deze plat op de bakplaat die je bedekt hebt met bakpapier. Het recept is ongeveer goed voor 12 koeken a 60gr. 

Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat eten, zo worden ze knapperig. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0