· 

Tandori kruidenmix

Wil jij een start maken om gezonder te gaan eten?  Om eerlijker te eten en meer echt zelf te gaan koken? Soms zit het een kleine dingen. Door fabrieksvoedsel te vermijden en meer zelf te maken, wordt je maaltijd al een stuk gezonder. Dus minder pakjes en zakjes en meer eerlijk eten. In mijn zoektocht naar simpele basic recepten om mijn dagelijkse maaltijden gezonder, eerlijker en lekkerder te maken, ben ik een aantal simpele en goed bruikbare recepten tegen gekomen. Deze deel ik graag met je.

Ingrediënten

Kruidenmix:

  • 2tl korianderpoeder
  • 1tl garam masala
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • snufje kaneel

Ik maak deze kruidenmix vaak in grotere hoeveelheden en bewaar deze in een apart potje. Als ik dan kip Tandori wil maken dan pak ik dit potje kruidenmix.

Om kip Tandori te maken voeg ik nog de volgende ingrediënten toe:

 

Saus:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2tl verse koriander
  • 400gr tomatenpulpa
  • 100ml water
  • 400gr kokosmelk

Kipmarinade

  • 500gr kip
  • 300ml Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 40gr verse gember
  • 2tl garam masala
  • snufje chilipoeder
  • 1 Bloemkool
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • handje vol verse koriander

Bereiding

Voor de kruidenmix voeg je alle kruiden samen en bewaar je deze in een apart potje. Zo kun je ze makkelijk pakken als je de volgende keer Indiase kruiden nodig hebt. 

Ik gebruik deze kruidenmix om kip Tandori te maken. Dat doe ik als volgt. 

 

Snij de kipfilet in kleine stukjes en marineer deze door de volgende ingrediënten samen te mengen: kip, Griekse yoghurt, 2 gesneden knoflooktenen, 2tl garam masala, chilipoeder. Laat de kip een paar uur marineren.

 

Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar. Snij de paprika in kleine blokjes. 

 

Snipper de ui en snij de knoflook en fruit deze in een pan. Voeg de kruidenmix en de gesneden verse gember toe. Voeg dan de paprika toe en bak deze even aan op hoog vuur. Voeg dan de tomatenpulpa, kokosmelk en 100ml water toe. Laat dit even sudderen.

 

Bak de gemarineerde kipfilet aan in olie in een andere pan. Voeg dan de kipfilet bij de saus. Voeg ook de bloemkool toe en verhit het geheel. Snij de komkommer en serveer deze er apart bij. 

 

Dit is heerlijk met zilvervliesrijst en naan. Je kunt nog een koude yoghurtsaus maken van Griekse yoghurt, knoflook, Keltisch zeezout en gesneden verse koriander. Je kunt de komkommer ook door deze saus mengen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0