· 

Bananenhavermoutpap

Wil jij een start maken om gezonder te gaan eten?  Om eerlijker te eten en meer echt zelf te gaan koken? Soms zit het een kleine dingen. Door fabrieksvoedsel te vermijden en meer zelf te maken, wordt je maaltijd al een stuk gezonder. Dus minder pakjes en zakjes en meer eerlijk eten. In mijn zoektocht naar simpele basic recepten om mijn dagelijkse maaltijden gezonder, eerlijker en lekkerder te maken, ben ik een aantal simpele en goed bruikbare recepten tegen gekomen. Deze deel ik graag met je.

Ingrediënten

Een heerlijk verwarmend ontbijtje. Sommige mensen staat pap tegen en ik moet eerlijk zetten, het ziet er niet super smakelijk uit. Maar het is heerlijk vullend en smaakt erg lekker. Door alle goede vezels kun je erg lang op dit goede ontbijt teren. 

  • 35gr havermout
  • 250gr amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 dadel
  • 3 walnoten
  • 1tl Ceylonkaneel

Bereiding

Snij de banaan in plakken en ontpit de dadel en snij deze in hele kleine stukjes. Doe alle ingrediënten (behalve de walnoten) in een pannetje en zet het op het vuur. Blijf hierin roeren totdat het kookt. Laat het dan even doorkoken, niet te lang want dan wordt het te dik. Schenk de pap in een kommetje en garneer het met walnoten.

Bij veel maaltijden eten we tarweproducten: brood, ontbijtgranen, pasta's enz. Door zoveel tarwe te eten belasten we onze darmen. Veel mensen worden zo gevoelig voor gluten. Ik het het dan niet over intolerant, want dat is een ander verhaal. Maar je ziet dat de darmen van veel mensen beter gaan functioneren als je minder tarweproducten eet. Ik ben zelf erg fan van havermout, omdat dit veelzijdig is  (in de pap, yoghurt, smoothie) en omdat er veel goede stoffen en vezels in zitten. En de meeste mensen kunnen dit wel goed verdragen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0