· 

Eiersalade

Wil jij een start maken om gezonder te gaan eten?  Om eerlijker te eten en meer echt zelf te gaan koken? Soms zit het een kleine dingen. Door fabrieksvoedsel te vermijden en meer zelf te maken, wordt je maaltijd al een stuk gezonder. Dus minder pakjes en zakjes en meer eerlijk eten. In mijn zoektocht naar simpele basic recepten om mijn dagelijkse maaltijden gezonder, eerlijker en lekkerder te maken, ben ik een aantal simpele en goed bruikbare recepten tegen gekomen. Deze deel ik graag met je.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2el Griekse yoghurt
  • 2tl kerriepoeder
  • 1 kleine rode ui
  • Keltisch zeezout

Bereiding

Doe de eieren in een pannetje met water en laat deze ongeveer 8 minuten koken. Laat de eieren schrikken met koud water en pel de eieren vervolgens. Je kunt de eieren gemakkelijk pellen met een theelepel die je aan de binnenkant langs de schil haalt. Probeer maar. 

Snij de afgekoelde eieren in hele kleine stukjes en doe ze in een kommetje. Voeg de Griekse yoghurt toe de kerriepoeder en zeezout. Snij de rode ui in hele kleine stukjes en voeg deze ook toe. Meng het geheel goed door elkaar en klaar is je eiersalade.

 

Dit recept is zo simpel. Eieren bevatten veel goede stoffen. In kant en klaar salades zitten erg veel toevoegingen en verkeerde vetten. Door deze salade zo zelf te maken is hij niet alleen veel lekkerder, maar ook een stuk gezonder. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0