· 

EMB bloedtest

Wat is een EMB bloedtest?

Deze bloedtest via een vingerprik geeft je inzicht in wat er zich in je lichaam afspeelt. Heb je vage klachten of voel je dat er iets niet klopt, maar je kunt er je vinger niet op leggen. De EMB bloedtest helpt je om de achterliggende oorzaken te achterhalen en geeft je gericht advies over welke supplementen of leefstijlaanpassingen voor jou zinvol zijn.

 

Energetische Morfologische bloedtest

De EMB bloedtest staat voor Energetische Morfologische bloedtest. Op basis van een druppel bloed wordt een heel scala aan bloedwaarden doorgemeten. Mijn ervaring is dat het erg je erg veel informatie geeft over wat er speelt en wat er achter de klachten zit.

 

Om misverstanden te voorkomen wil ik aan geven dat dit geen reguliere, maar een alternatieve bloedtest is. De adviezen hebben een holistische en energetische insteek. Waardes kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. De EMB waarde geeft de deficiëntie bij jou aan en gaat niet uit van reguliere (referentie)waarden. Je huisarts heeft dus niet veel aan deze test, maar jij zelf wel.

 

De test wordt op zeer veel plekken in het land aangeboden en dat is niet voor niets. Veel mensen hebben er goede ervaringen mee. Wil je weten wat er met je aan de hand is en welke achterliggende oorzaken er bij jouw klachten zitten, dan kan deze test richting geven.

Is een EMB bloedtest geschikt voor jou?

Sta je open voor complementaire zorg en heb je een motivatie om de adviezen en supplementen op te volgen. Ben je al regulier gescreend, maar kom je er niet uit? Wil je richting hebben aan waar het oorzakelijk verband gezocht kan worden met betrekking tot het klinische verhaal? Wil je inzicht hebben in waar je moet beginnen met je klachten? (Bijvoorbeeld huidklachten hebben vaak een achterliggende oorzaak in darmen, schimmels of vetzuren). Wil je inzicht in de kettingreactie van je lichaam? Dat is deze test interessant voor je.

      

Twijfel je of dit iets voor je is? Wil je dat je probleem wordt opgelost, maar zie je het niet zitten om verder aan jezelf te werken? Wil je niet op zoek naar de achterliggende dynamiek? Ben je niet bereid om te investeren in je gezondheid? Doe deze test dan niet, maar zoek verder naar iets anders dat beter bij je past. 

Hoe wordt een EMB bloedtest afgenomen?

Voor EMB is een klein beetje bloed nodig. Dat neem ik bij je af in mijn praktijk en stuur ik op naar het laboratorium om te laten onderzoeken. De druppel bloed nemen we af door een kleine vingerprik in je ringvinger (of wijsvinger als je dat liever hebt). Vind je het eng of vervelend om geprikt te worden, dan besteed ik daar extra aandacht aan. Je zult zien dat het meevalt en dat deze test je een schat aan informatie oplevert.

Waaruit bestaat een EMB bloedtest?

De test bestaat uit drie onderdelen:

 • Hematologie
 • Levend bloed analyse
 • Energetische analyse

 

Hematologie

Het eerste deel, de hematologie, is hetzelfde als regulier bloedonderzoek. Dit geeft je de waarde van de erytrocyten (rode bloedcellen), leukocyten (witte bloedcellen) en trombocyten (bloedplaatjes) aan. Van ongeveer 20 onderdelen geeft het de referentie waarde aan wat als ‘gezond’ wordt  beschouwd en de waarde van jouw bloed en of dat binnen de marge zit. Hieruit kun je bijvoorbeeld zien of je een verlaagd HB gehalte hebt (bloedarmoede) en of er ontstekingsprocessen of infecties spelen. 

 

levend bloed analyse

Het tweede deel van de test is de levend bloed analyse. Daarin wordt via de microscoop gekeken naar de vormgeving van jouw bloedcellen. Afwijkingen in de vorm van de cellen kunnen globaal aangeven wat er mankeert. Vaak is een afwijking van de vorm van de cel ook een afwijking van de functie van de cel. Je kunt je vast voorstellen dat onregelmatige vormen, aggregatie, te grote of kleine bloedcellen of andere structuren de werking kunnen beïnvloeden. Ook wordt hierbij een vrije radicalen test gedaan. Van ongeveer 17 onderdelen wordt de uitkomst in 4 kleuren weergegeven. Groen is goed, geel geeft lichte afwijkingen weer, oranje een milde verstoring met aandachtspunten en rood zijn actiepunten. Deze onderdelen brengen bijvoorbeeld vaak vitamine B12, ijzer of foliumzuur deficiënties aan het licht. Ook kunnen ze wijzen richting verminderde werking van de lever of darmen. 

 

energetische analyse

Het laatste onderdeel, de energetische analyse, is het meest uitgebreide onderdeel. Hierin worden zeer veel onderdelen getest. Hieronder een lijst, om je een beeld te geven.

 • Vitaminen (Zoals vitamine A, diverse B vitaminen, Vitamine C, Vitamine E, Vitamine D, Vitamine K, Q10, choline, metylering en de totaal balans)
 • Mineralen (Zoals calcium, chroom, fluoride, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, seleen, silicium, zink, zwavel/sulfur en de totaal balans)
 • Vetzuren (omega 3 vetzuren en de vetzuren balans)
 • Hormonen (Zoals geslachtshormonen, oestrogeen dominantie, progesteron deficiëntie, testosteron overschot/ tekort, prolactine, DHEA en oestrogeen tekort)
 • Stress parameters (Zoals endorfine resistentie, endorfine deficiëntie, mentale of emotionele stress reactie, oxytocine resistentie, sympatische verstoring, verlengde stress reactie)
 • Acupuntuur meridianen
 • Energetische pathogene belasting (Zoals bacteriële belasting, parasitaire belasting, schimmel belasting, verdenking energetische belasting Borrelia B, Virale belasting)
 • Darm parameters (Zoals darmbarrière, darmflora, DPPIV ezym deficiëntie, lymfe blokkade darm, parasieten en schimmels)
 • Energetische blokkades (Zoals auto-immuun, auto-intoxicatie, bijnierblokkade, ontgifting, maagblokkade, degeneratie, elektrosmog, pancreas blokkade, fysieke belasting, geopathie, HPU blokkade, immuunsysteem kaakgewricht blokkade, lever blokkade, litteken blokkade, lymfe blokkade, medicinale blokkade, zuur-base balans, pesticiden, postviraal, spijsvertering, tandheelkundige blokkade, tymus blokkade, toxische belasting, vaccinatieblokkade, wervelkolomblokkade, schildklier blokkade, zenuw blokkade,  zware metalen)
 • PNI verstoring *) (Zoals bioritme verstoring, traumatic brain injury, early life stress, cortisol, hypotalamus verstoring, laaggradige ontstekingen, leptine, insuline resistentie, lekkende darm barriere, lekkende mond barriere)
 • Energetische intoleranties (Zoals E621, exorfinebelasting, fructose, gluten, kippenei, lactose, soja, suiker, tarwe, varkensvlees, zuivel geit, zuivel koe, zoetstof, conserveringsmiddelen)

*) PNI staat voor Psycho-Neuro-Immunologie en onderzoekt de wisselwerking tussen de organen, de psyche, het zenuwstelsel en de hersenen, het immuunsysteem, het hormoonsysteem en omgevingsfactoren. 

Wat is een neurotransmittertest?

Neurotransmitters zijn de communicatiestoffen tussen je zenuwen, zoals hormonen de communicatiestoffen in je bloed zijn tussen je organen. De hersenen bevatten miljarden neuronen die via neurotransmitters met elkaar communiceren. Deze neurotransmitters hebben grote invloed op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Ze hebben invloed op onze angsten, ons invoelingsvermogen, onze gevoeligheid of we ons kunnen concentreren, kunnen focussen of dingen kunnen onthouden.

Met behulp van een lange vragenlijst wordt de status van vier belangrijke neurotransmitters bepaald. Deze test wordt internationaal gebruikt, ook vaak door topsporters, en heet de Bravermantest. De Bravermantest geeft inzicht in de balans van jouw neurotransmitters en brengt zowel jouw aanleg als belastingen aan het licht. Het is een subjectieve vragenlijst, maar de praktijk leert dat de uitkomsten zeer waardevol zijn en goed inzicht geven.

 

Omdat je lichaam een geheel is, vind ik het waardevol om de EMB bloedtest met de neurotransmittertest te combineren. Daarom vraag ik je om ook de Bravermantest in te vullen. Die krijg je vóór het eerste consult toegestuurd. Tijdens onze eerste afspraak prikken we dan met een vingerprik bloed voor de EMB bloedtest EN bespreken we de uitslag van jouw neurotransmittertest.

 

 

Hoe gaat het in mijn praktijk te werk als je een EMB bloedtest wilt doen?

Heb je interesse in een EMB bloedtest, neem dan contact met me op. We kunnen dan een afspraak maken voor een vingerprik. Nadat ik de uitslag van de test terug heb van het lab, maken we samen een tweede afspraak om de resultaten te bespreken. Na afloop krijg je een zeer compleet rapport mee met jouw bloedwaardes, een korte samenvatting met wat er speelt en waar je kunt beginnen en een persoonlijk suppletieadvies. 

 

Samen met de EMB bloedtest kan ik ook een neurotransmittertest afnemen. Dit geeft een mooi compleet beeld. In de vorige alinea heb ik je daar al meer over verteld.

Je kunt dus kiezen voor alleen een EMB test of een compleet pakket. 

Het complete pakket bestaat uit het volgende: 

 • EMB bloedtest: labonderzoek van jouw bloed en de bespreking van de uitslag in consult en een suppletieplan.
 • Neurotransmittertest, inzicht in de balans van jouw neurotransmitters met behulp van de Bravermantest vragenlijst. 
 • Follow-up consult: na 2 maanden hebben we een consult om de voortgang te bespreken en eventueel bij te sturen. 
 • Persoonlijk rapport met de uitslag van jouw bloedwaardes en neurotransmitters verder uitgelegd en uitgeschreven behandelplan.

Het complete pakket kost 275 euro. Er is ook een mogelijkheid om alleen de EMB bloedtest te doen voor180 euro. Ben je al bij mij in de praktijk, dan kan ik aansluitend aan een consult via een vingerprik bloed prikken. Ben je nog niet bij mij in de praktijk, dan hebben we vooraf een consult waarin ik naast het bloedprikken ook je ziektegeschiedenis uitvraag waardoor ik een beter en gerichter advies kan geven. Hiervoor wordt de normale consultprijs in rekening gebracht, bovenop de hierboven genoemde bedragen. De test wordt helaas niet vergoed uit de zorgverzekering, de consulten wel.

 

Het is een investering in je gezondheid. En het biedt je wel de mogelijkheid om heel gericht je klachten aan te pakken en je gezondheid een boost te geven. Het geeft heel goed weer waar je staat en geeft aan waar je tekorten en gevoeligheden zitten. Deze investering betaalt zich later zeer zeker terug, omdat je heel gericht te werk kunt gaan en snel resultaten boekt. 

Ja, ik wil!

Ben je enthousiast en wil je graag een EMB bloedtest doen. Neem dan contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen. Als je nog meer vragen heb, kun je ze ook op dit formulier stellen.  

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0