· 

Homeopathie bij Zwangerschap

De periode van zwangerschap, geboorte en het eerste jaar erna is een intensief proces voor moeder, partner en kind. Je bent in deze periode veel gevoeliger, zowel fysiek als psychisch. Als er in deze periode klachten zijn kan homeopathie er goed bij helpen.

 

Doordat homeopathische middelen (bij een juist voorschrift) geen bijwerkingen hebben zijn ze goed toepasbaar in deze bijzondere periode.

Veel vrouwen krijgen voor, tijdens en na de zwangerschap last van allerlei kwalen. Vermoeidheid en misselijkheid komen vaak voor, maar ook kramp in benen, blaasontsteking, aambeien, noem maar op. Je kunt er veel last van hebben. Homeopathie kan een oplossing bieden. 

natuurlijke vruchtbaarheid

Hoe fijn zou het zijn als:

 

Je eindelijk zwanger wordt?

Die misselijkheid weg is?

Die vervelende blaasontstekingen wegblijven?

Je van de vreselijke stuwing af bent?

De borstvoeding goed op gang komt?

De krampen en pijn weg zijn?

Je niet meer in een hormonale achtbaan zit?

Zwangerschap en natuurlijke middelen

Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met medicatie tijdens je zwangerschap. Maar homeopathie is goed te gebruiken. Homeopathie kan goed helpen bij allerlei zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, oprispingen, blaasontstekingen of

vermoeidheid. Er zijn zelfs homeopathische middelen die je helpen tijdens de bevalling, bijvoorbeeld als de ontsluiting maar niet vordert. Homeopathie helpt niet alleen bij fysieke klachten, maar ook bij emotionele klachten zoals angsten of sterke emoties. Sommige vrouwen zien bijvoorbeeld huizenhoog tegen de bevalling op. Er zijn bepaalde homeopathische middelen die helpen bij deze angsten. 

 

Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook na de zwangerschap kan homeopathie helpen. Bijvoorbeeld om je beter in je vel te voelen na de zwangerschap of bij borstvoedingsproblemen.

Voor een fijne start van een nieuw leven

Dat wat je eet, drinkt, doet en voelt in de periode voordat je zwanger wordt, is de eerste gezondheid die je meegeeft aan je kind. Wil je zwanger worden, dan is het verstandig om te zorgen dat je extra fit bent in deze periode. Homeopathie kan je daarbij ondersteunen.

 

Soms komt een gewenste zwangerschap niet vanzelfsprekend tot stand. Dat is dan vaak een onzekere periode vol hoop en teleurstelling. Na een bezoek aan de huisarts volgt vaak een doorverwijzing naar de gynaecoloog of een fertiliteitskliniek. Maar ook een natuurlijke geneeswijze als homeopathie kan bij de behandeling van verminderde vruchtbaarheid een rol van betekenis vervullen. Door het voorschrijven van een individueel best passend homeopathisch middel kan er evenwicht ontstaan met als gevolg een zwangerschap. Ook kan homeopathie ondersteunen bij een behandeling in het ziekenhuis, doordat je je evenwichtiger voelt en je de behandeling beter aan kunt. 

 

Ook tijdens en na de zwangerschap kan homeopathie je gezondheid verbeteren. Een homeopathisch middel, mits voorgeschreven door een erkend homeopaat, kent geen bijwerkingen. Het is onschadelijk voor de ongeboren baby en versterkt op een natuurlijke wijze de weerstand van moeder en kind. Een ongecompliceerde en prettige zwangerschap is een goede aanloop naar de bevalling en een fijne start naar een nieuw leven.

 

Bij een drogisterij zijn verschillende homeopathische zelfhulpmiddelen te kopen. Internet staat vol tips over natuurlijke middelen rondom de zwangerschap. Maar overleg altijd eerst met een deskundige voordat je iets gaat gebruiken en lees de verpakking van de zelfzorgmiddelen goed. Vaak is het beter om de hulp in de schakelen van een goede homeopaat. Dan weet je zeker dat je veilig en goed geholpen wordt. In het consult zal dan naar je lichamelijke klachten worden gekeken, maar ook hoe je mentaal en emotioneel in je vel zit. Op basis daarvan zal dan een passend middel worden voorgeschreven. 

Ga voor een fijne zwangerschap en een fijne start van een nieuw leven. Maak een afspraak bij een homeopaat.

Een voorbeeld

Barbara is zwanger van haar eerste kind en heeft hevige misselijkheid en uitputting. Ze walgt van eten of zelfs de gedachte eraan. Etensgeuren vindt ze vreselijk. Ze is uitgeput en vermoeid. Ze slaapt de hele middag, ook om de misselijkheid niet te

voelen of het spugen te vermijden.

Als ze ligt dan is de misselijkheid dragelijk, maar als ze overeind komt is deze weer in alle hevigheid terug. Sinds de misselijkheid heeft Barbara vaak een duizelig gevoel bij het opstaan en overeind komen. Haar buik voelt vol en opgeblazen en zij heeft de afgelopen dagen minder ontlasting. De misselijkheid overheerst en overschaduwt de hele zwangerschap. Ze is alleen maar uitgeput en moe en is bang dat dit de rest van de zwangerschap zo zal blijven.

 

Voor dit type misselijkheidklachten bestaat een specifiek homeopathisch middel. Na inname hiervan neemt de misselijkheid af en is de zwangerschap veel prettiger verlopen.

 

Heb je zelf ook klachten gerelateerd aan zwangerschap? Blijf er niet mee lopen. Homeopathie kan helpen.