· 

Wat kan homeopathie voor jou doen?

Gezondheidsmanagement

Op het gebied van medische zorg kunnen we vandaag de dag ontzettend veel; ingewikkelde operaties en complexe medicatie. Het wordt steeds gespecialiseerder. We kunnen mensen langer in leven houden, maar steeds meer mensen zijn chronisch ziek. Soms al vanaf jonge leeftijd. 

 

Op medisch gebied zien we steeds meer specialisaties. Deze verregaande specialisatie heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Symptomen worden bestreden, maar er is geen oog voor het totaalplaatje. 

Er is onvoldoende besef dat alle onderdelen in het lichaam geïntegreerd en verbonden zijn met elkaar. Het totaalbeeld raakt nu verloren. Je gaat naar de ene specialist voor de ene klacht en de andere specialist voor de andere. Ook worden fysieke symptomen niet gekoppeld aan mentale of emotionele symptomen. 

Vaak wordt een ziekte 'onderdrukt' door medicatie. Deze medicatie heeft vaak bijwerkingen en daarvoor is weer andere medicatie nodig. En voor je het weet slik je een heel scala aan pillen. 

 

Gelukkig wordt op steeds meer plaatsen in de maatschappij de samenhang van gezondheid erkend. Het benaderen van de totaliteit van de gezondheid in plaats van uit te gaan van één enkel orgaan is holistisch. Dit holisme is het uitgangspunt van de homeopathie. Juist de chronische ziektes die we tegenwoordig steeds meer zien, vragen om een holistische aanpak. 

 

Ook wordt steeds meer aandacht gegeven aan de preventie van ziektes en gezond leven. Sommige ziektes kunnen zelfs worden teruggedraaid. De verschuiving gaat van ziektemanagement naar gezondheidsmanagement. Soms kunnen met milde oplossingen grote problemen voorkomen worden.   

Natuurgeneeskunde

Natuurlijke geneeskunde wordt steeds populairder. Eeuwenoude kruidenmiddelen vinden hun weg weer naar de mensen. Mensen worden gezonder en worden minder afhankelijk van hun medicatie. We leven in een zeer complexe samenleving waar veel belasting is op je gezondheid; zoals slecht eten, veel stress en chemische belastingen. Vaak spelen er meerdere factoren waarom iemand ziek wordt. Wat ik mooi vind aan homeopathie is dat het een totaalbeeld meeneemt in de keuze voor een bij jou passend middel. 

 

Ik ga samen met je op zoek naar een oplossing. In detail vraag ik de klachten die je hebt uit. Om dit in goed perspectief te plaatsen vraag ik naar je ziektebiografie, belangrijke gebeurtenissen, voorkeuren en algehele gezondheid. Ook wil ik weten welke aandoeningen er in je familie voorkomen. Vanuit dit totaalplaatje schrijf ik een homeopathisch middel voor. Vaak doe ik dit in combinatie met supplementen, kruiden of adviezen over leefstijl. We overleggen samen wat hier haalbaar voor je is.  

  • 100% natuurlijk
  • verhelpt de oorzaak
  • op maat gemaakt
  • geen schadelijke bijwerkingen.

Benieuwd wat homeopathie kan doen?

Homeopathie gaat over ziekte en gezondheid in de breedste zin van het woord. Behandeling op alle leeftijden is zinvol, van pasgeboren tot hoogbejaard. De te verwachten resultaten zijn afhankelijk van de ernst van de klachten en van je gezondheidsniveau. 

 

Klassieke homeopathie kan ook veel excessen voorkomen, doordat alles beter in balans gebracht wordt. Denk bijvoorbeeld aan blessures. Veel topsporters gebruiken homeopathie om beter te kunnen presteren. Ook in periodes in het leven die veel verandering en/of emotie met zich meebrengen, zoals pubertijd of het overlijden van naasten, kan homeopathie ondersteunen. Door kinderen meer in balans te brengen met homeopathie, zijn er minder problemen te verwachten in de pubertijd. 

 

Benieuwd wat homeopathie voor jou kan betekenen? Maak een afspraak