Uitgebreid bloedonderzoek


Inzicht in je gezondheid

Voel je je vermoeid en zit je niet lekker in je vel? Weet je niet precies wat er met je aan de hand is. Ik begrijp hoe frustrerend dit kan zijn. Gelukkig is er een oplossing die je kan helpen je vitaliteit terug te krijgen: een uitgebreide bloedanalyse.

Laat je bloed testen op alles wat je nodig hebt

Bij de uitgebreide bloedanalyse krijg je een volledig beeld van je gezondheid. Met behulp van een eenvoudige vingerprik wordt er getest op een breed scala aan belangrijke markers, waaronder vitamines en mineralen zoals vitamine D, B12, foliumzuur en ijzer. We wordt er gekeken naar de functie van je nieren, lever en schildklier, we controleren je bloedsuikerspiegel en evalueren de status van je rode en witte bloedcellen. Dit alles zonder dat je een doorverwijzing van je huisarts nodig hebt.

 

Krijg inzicht in je gezondheidsbehoeften

De uitgebreide bloedanalyse is ontworpen om je te helpen begrijpen waar je extra ondersteuning nodig hebt. Deze test biedt waardevolle informatie die kan helpen bij het identificeren van eventuele tekorten of disbalansen in je lichaam. Door deze inzichten te verkrijgen, kan ik gerichte aanbevelingen doen om je gezondheid te verbeteren.

 

Persoonlijke begeleiding en natuurlijke ondersteuning

Ik sta achter een holistische benadering van gezondheid. Naast het bespreken van de resultaten van je bloedtest, geef ik tijdens het consult tevens advies over levensstijl, voeding, kruiden, homeopathie of supplementen die je kunnen ondersteunen. Ik sta voor je klaar om je te begeleiden op je reis naar een betere gezondheid en welzijn.

Vrouwen die niet lekker in hun vel zitten en vermoeid zijn, kunnen aanzienlijk profiteren van deze uitgebreide bloedanalyse. Maar ook als je inzicht wil hebben hoe je gezondheid ervoor staat, is dit een goede stap. Neem de controle over je gezondheid en welzijn terug door inzicht te krijgen in je lichaam en gerichte stappen te ondernemen om je energie en vitaliteit te herstellen.

 

Afname bloedtest

Via een eenvoudige vingerprik kun je gemakkelijk en snel je gezondheid in kaart brengen. Het uitgebreide bloedonderzoek biedt inzicht in verschillende cruciale aspecten van je gezondheid, waaronder vitamines, mineralen, hart- en bloedvaten, bloedsuiker en schildklierfunctie. Met deze waardevolle informatie kun je proactief werken aan een gezondere levensstijl en welzijn. Het uitgebreide bloedonderzoek omvat de volgende essentiële onderdelen:

Vitamines en mineralen:

 • IJzer: Essentieel voor de vorming van rode bloedcellen en het transport van zuurstof door het lichaam.
 • Foliumzuur: Belangrijk voor celgroei en het voorkomen van bloedarmoede.
 • Vitamine D: Speelt een cruciale rol bij de gezondheid van botten en het immuunsysteem.
 • Vitamine B6: Ondersteunt de stofwisseling en het zenuwstelsel.
 • Vitamine B12: Noodzakelijk voor een gezond zenuwstelsel en de vorming van rode bloedcellen.

Gezondheid hart en bloedvaten:

 • Cholesterol: Een belangrijke marker voor het risico op hart- en vaatziekten.
 • HDL Cholesterol: Het "goede" cholesterol dat helpt bij het verwijderen van overtollig cholesterol uit de bloedvaten.
 • LDL Cholesterol: Het "slechte" cholesterol dat kan bijdragen aan de opbouw van plaque in de bloedvaten.
 • Cholesterol ratio: De verhouding tussen HDL- en LDL-cholesterol, een belangrijke indicator voor het cardiovasculaire risico.
 • Triglyceriden: Vetten in het bloed die kunnen bijdragen aan hart- en vaatziekten.
 • Hs-CRP: Een marker voor ontstekingen, die geassocieerd worden met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Bloedsuiker:

 • HbA1c: Geeft een gemiddelde van uw bloedsuikerspiegel over de afgelopen 2-3 maanden. Een belangrijke marker voor diabetes en bloedsuikerregulatie.

Schildklier:

 • TSH (Thyroid Stimulating Hormone): Een hormoon dat de schildklier stimuleert om schildklierhormonen te produceren. Een verstoorde TSH-waarde kan wijzen op een schildklieraandoening.

 

Bloedbeeld

Rode en witte bloedcellen: Met de resultaten van de test voor een compleet bloedbeeld krijg je een algemeen beeld van de (verhouding van) verschillende cellen waaruit je bloed bestaat. De test kan aantonen of er sprake is van bloedarmoede en wat de oorzaak hiervan is. De waarde van witte bloedcellen toont aan of er sprake is van een geactiveerd afweersysteem; vertoont deze waarde een stijging dan houdt dit in dat er aanspraak wordt gedaan op je afweersysteem.

 

Neurotransmittertest

 

Naast de bloedtest wordt er ook een neurotransmitter test afgenomen. Neurotransmitters verzorgen de communicatie tussen je zenuwen, net zoals hormonen in je bloedbaan. Je brein zit dus vol neurotransmitters. Deze neurotransmitters hebben daarom grote invloed op hoe jij je voelt en hoe je je gedraagt. Of je je onrustig voelt, hoe je concentratie is, of je je down voelt en prikkelbaar bent. Ook slecht slapen, kou, verslavingen en zelfs fibromyalgie kunnen een gevolg zijn van een onbalans in de neurotransmitters. 

 

Met de Bravermantest kun je jouw neuromitterprofiel bepalen. Deze neurotransmittertest is een lange vragenlijst met ja/nee vragen. Het doel van deze test is om inzicht te krijgen in de kracht en klacht van het systeem en de gezondheidsklachten die daarbij horen.  Door het herstellen van de verzwakte neurotransmitterprofielen en het aanvullen van de tekorten, wordt de balans hersteld. Concentratieproblemen, angsten, slapeloosheid, onrust, emotie eten of niet tot actie kunnen komen; het kan allemaal het gevolg zijn van een onbalans in je neurotransmitters. Een Bravermantest geeft je inzicht in verstoringen van deze neurotransmitters. Met die informatie kun je jouw herstel ondersteunen met de juiste voeding, levensstijl en supplementen om zo de neurotransmitters weer in de oorspronkelijke balans te brengen. 

 

De Braverman neurotransmittertest is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn en zijn onderzocht door vooraanstaande neurowetenschappers. Geen enkele bepaling kan de neurobiochemie volledig weergeven. De antwoorden zijn subjectief, maar geven patronen weer van gedrag, gevoelens en gedachten die direct verbonden zijn met de neurotransmitters in het brein. Deze test meet vier belangrijke neurotransmitters. 

 

dopamine: de brandstof

Dopamine zorgt voor actie en focus. Personen met veel dopamine zijn vaak krachtig, actief en snel van begrip. Ze kunnen zich goed concentreren, snel keuzes maken en kunnen goed plannen en organiseren. Merk je dat je snel wordt afgeleid, je uitstel gedrag vertoont en niet tot actie komt, dan zou dit best aan een laag dopamine niveau kunnen liggen. Ook besluiteloosheid, een laag libido of terugkerende ontstekingen kunnen hierbij horen. Als je dopamine laag is, dan ben je ook gevoeliger voor verslavingen. Vaak zie je een hang naar koffie of juist dat koffie niet verdragen wordt.  

 

acetylcholine: het gaspedaal

Acetylcholine zorgt voor het kunnen leggen van verbanden en snel kunnen denken. Vaak zijn deze mensen gevoelig, creatief, impulsief, zintuiglijk en sociaal ingesteld. Ze beleven veel plezier aan het enthousiast uitwisselen van ideeën en staan open om alles uit te proberen. Als er een tekort is, vermindert het denken en de zintuiglijke waarneming. Je bent minder alert en je vergeet dingen. Soms zie je ook een overgevoeligheid en controle drang ontstaan als serotonine uit balans is. 

gaba: de rem

Gaba zorgt voor rust en ontspanning. Mensen met voldoende Gaba zijn stabiel, stressbestendig en hebben een goede prikkelverwerking. Kenmerkend voor iemand die veel Gaba heeft is de gestructureerdheid en de betrouwbaarheid. Gaba laat je verbinden met de groep en zorgt dat je sociaal bent en voor andere klaar staat.

Bij tekorten ontstaat er een prikkelgevoeligheid en wordt je chaotisch. Vaak wordt de slaap verstoort en wordt je meerdere keren in de nacht wakker. Je hersenen kunnen niet meer uitgezet worden en je voelt je gejaagd en kunt moeilijk ontspannen. Ook kunnen er stemmingswisselingen of angsten ontstaan.  

serotonine: herladen van de batterij

Serotonine is betrokken bij eetlust, temperatuur, pijn, en stemming. Het zorgt ook voor een goed slaap/waakritme, het is namelijk de voorloper van melatonine. Ook is serotonine verbonden met je darmen.

Als je een tekort aan serotonine krijgt, merk je dit in eerste instantie aan het enthousiasme in de dagelijkse dingen. Je kunt minder goed tegen verandering, je voelt je somber en/of je krijgt slaapproblemen.


Wil je inzicht in jouw gezondheid

Met het uitgebreide bloedonderzoek en neurotransmittertest krijgt je niet alleen inzicht in uw gezondheid, maar ook in eventuele tekorten of disbalansen. De resultaten worden samen doorgesproken en voorzien van persoonlijk advies om eventuele gezondheidskwesties aan te pakken. Zo kun je proactief werken aan het verbeteren van uw welzijn en de kwaliteit van je leven.

Waarom wachten? Neem vandaag nog contact op en ontdek je gezondheid met het gemak van een vingerprik!

Traject Veerkracht

Bloedonderzoek

De kracht van een uitgebreide bloedtest.

 

We beginnen met een uitgebreide bloedtest, waarbij we essentiële aspecten van je gezondheid onderzoeken. Hiermee krijgen we inzicht in je vitamine- en mineralenniveaus, nier- en leverfunctie, schildklierwerking, bloedglucosespiegel en de status van je rode en witte bloedcellen. Deze test geeft ons belangrijke informatie over mogelijke disbalansen en tekorten, zodat we gericht kunnen werken aan het optimaliseren van je gezondheid.

Neurotransmitters

De onthulling van de neurotransmitters met de test.

 

Naast de bloedtest omvatten we ook een neurotransmittertest in het Veerkracht traject. Deze test biedt inzicht in de status van vier belangrijke neurotransmitters - serotonine, dopamine, acetylcholine en GABA. Hiermee kunnen we bepalen of er onbalansen zijn die van invloed kunnen zijn op je energieniveau, stemming en algeheel welzijn. Deze waardevolle informatie stelt mij in staat om gerichte interventies en ondersteuning aan te bieden.

persoonlijke begeleiding

Persoonlijke consulten voor maatwerk

 

Gedurende het traject hebben we in totaal drie consulten waarin we dieper ingaan op jouw specifieke behoeften en doelen. Vanuit verschillende invalshoeken zullen we werken aan het herstellen van je energieniveau, waarbij we focussen op opladen en ontspanning als kernpunten. In de consulten bespreken we de uitkomsten van de testen, maar ook wat er voor jouw haalbaar en prettig is om een volgende stap te kunnen maken. Zo maken we samen gedurende dit Veerkracht traject een plan dat rekening houdt met jouw unieke situatie en waarmee je zowel fysiek als mentaal weer in balans komt het veerkrachtiger wordt.