Hullenaar Homeopathie Apeldoorn

helpt je bij vermoeidheid en hormonale problemen

Luister goed naar wat je lichaam je te vertellen heeft,

dan hoeft het niet te schreeuwen 

Ik ben Chantal van t Hullenaar. Ik ben getrouwd met Frank, heb twee kinderen en woon in Apeldoorn. Sinds 2017 heb ik een praktijk voor Klassieke Homeopathie in Apeldoorn. Naast Homeopathie heb ik me gespecialiseerd in kruiden en orthomoleculaire geneeskunde.  

De wortels van mijn passie

Al van jongs af aan was ik met planten bezig. Ik hield van koken en interesseerde me voor gezonde voeding. Leren ging me makkelijk af en ik vond het leuk om met cijfers te werken en te analyseren. Daarom ben ik Economie gaan studeren aan de universiteit in Tilburg. Na mijn studie heb ik bij een aantal grote bedrijven gewerkt, waaronder als Business Controller. Daarnaast werkte ik ook als vrijwilliger bij een kruidenhuis, waar ik mijn kennis over kruiden en voeding verder kon verdiepen. In die tijd was ik ook veel met mijn moestuin bezig en met het koken van lekkere en gezonde gerechten. 

Maar er miste nog iets

Ik maakte promoties, kreeg kinderen en wilde het optimale uit alles halen. Het voelde of er aan alle kanten aan me getrokken werd. Voor mij waren het jaren van balanceren en zo strak mogelijk organiseren. Daar heb ik veel geleerd en mezelf op veel gebieden kunnen ontwikkelen. Maar ik merkte ook dat ik niet altijd mijn ei kwijt kon. Ik miste nog iets.

HVNA Natuurgeneeskunde

De verandering begon toen ik besloot om mijn kennis over voeding en gezondheid verder te gaan verdiepen. Ik ben toen de HBO opleiding Natuurgeneeskunde in Arnhem gestart. Daar heb ik uiteindelijk de 5-jarige opleiding Klassieke Homeopathie gedaan. Ik leerde op een andere manier kijken, maakte andere keuzes. Het was een verdere verrijking van de ervaringen die ik al had opgedaan in het bedrijfsleven. En achteraf gezien, ben ik stapje voor stapje dichter tot mezelf gekomen. De combinatie van alle kennis en ervaring heeft voor mij deuren geopend en ik ben een completer mens geworden. 

Samenhang

Ik kwam er achter dat alles veel meer met elkaar samenhangt, dan ik ooit had gedacht. Ik legde meer verbanden en kon beter begrijpen wat mijn lichaam me vertelde. Die inzichten geef ik je ook tijdens het consult.

In het consult zul je merken dat ik op zoek ga naar de oorzaak achter jouw klachten. Ik vind het belangrijk om het totaalplaatje te zien, daarom vraag ik veel door tijdens en neem ik de tijd. Dit doe ik om de behandeling zo goed mogelijk op jou af te kunnen stemmen.

Ik vind het belangrijk om verder te kijken dan de klacht. Bijvoorbeeld, als je hoofdpijn heb, dan is deze vaak snel weg met een pijnstiller. Maar daarmee is de klacht niet opgelost. Sterker nog, dat zorgt er ook vaak voor dat de klacht heftiger terug komt of dat er een andere klacht bijkomt. Ik kijk daarom verder; naar de oorzaak achter de klacht. En ik kijk ook naar verbanden en dynamiek, om jou meer inzicht in je lijf en gezondheid te geven. Door deze inzichten krijg jij meer grip op je leven. 

Echte gezondheid is niet dat je afhankelijk wordt van iets of iemand, maar dat je zelf aan het roer staat van je leven.  

Eenheid

Gelukkig vinden tegenwoordig steeds meer mensen sneller hun weg naar het alternatieve circuit. Ze komen erachter dat er veel meer te genezen valt dan te bedenken was. En dat alles één groot geheel is. We concentreren ons zo op de details, dat we het grote geheel en de essentie uit het oog verloren zijn.

Er is onvoldoende besef dat alle onderdelen in het lichaam geïntegreerd en verbonden zijn met elkaar. Het totaalbeeld raakt vaak verloren. Je gaat naar de ene specialist voor de ene klacht en de andere specialist voor de andere. Ook worden fysieke symptomen niet gekoppeld aan mentale of emotionele symptomen. Vaak wordt een ziekte 'onderdrukt' door medicatie. Deze medicatie heeft vaak bijwerkingen en daarvoor is weer andere medicatie nodig. En voor je het weet slik je een heel scala aan pillen.  

We vergeten vaak dat het een geheel is: ons lichaam, onze gevoelens en onze gedachten. Ze zijn allemaal apart, maar ook met elkaar verbonden. Hoe meer inzicht je krijgt in de dynamiek die zich afspeelt, hoe eerder je kunt bijsturen bij ziektes. Je zult je dan vrijer voelen en gezonder worden.

 

Vind je het leuk om mijn nieuwsbrief te ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande link:

Klassieke homeopathie Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

 

Luister goed naar wat je lichaam je te vertellen heeft,

 

 dan hoeft het niet te schreeuwen.