Belasting door Synthetische Oxytocine

Oxytocine wordt, zo lijkt het, bijna standaard gebruikt tijdens een bevalling in het ziekenhuis voor:

 • Bevordering van de weeën ter ontsluiting
 • Stoppen van een (vermeende) bloeding
 • Bevorderen van het uitdrijven van de placenta
 • Het op gang brengen en stimuleren van de melkvloed

Toediening van Oxytocine vindt vaak plaats via een infuus, maar wordt ook wel per injectie toegediend. Ook combi's daarvan komen voor. Na de bevalling wordt ook wel gewerkt met een neusspray om de melkvloed te stimuleren bij het afkolven van de melk. Het gebruik van synthetische Oxytocine heeft geregeld korte, middellange en lange termijn effecten en die zijn niet van voorbijgaande aard. Het lijkt me goed, ter herkenning, om deze gevolgen op een rijtje te zetten. De klachten van de moeders worden geregeld geïnterpreteerd als een postnatale depressie, terwijl het 'alleen maar' het gevolg is van medicijngebruik... 

 

Klachten na Oxytocine:

 • Een vervreemd gevoel van zichzelf
 • Geen band met het kindje voelen
 • Geen enkele zin meer tot seksueel contact. Ook niet na een jaar en zelfs veel langer. Het gevoel voor seks is weg. 
 • Irritatie naar de partner en boze gevoelens
 • Een 'vlak' gevoel in het algemeen: alle levensvreugde is weg.

 

Klachten bij de baby zijn zeer divers:

 • Ernstige slaapproblemen
 • Elke avond een drama
 • Baby's kunnen niet alleen slapen, moeder moet erbij liggen
 • Baby's slapen alleen maar 'liggend aan de borst'
 • Baby's schrikken van het minste geluidje wakker
 • Baby's willen heel vaak de borst, kunnen alleen slapen met een tepel in de mond
 • Overstrekken bij huilbuien, toestanden bij de verzorging en in de omgang
 • Alert, zeer, zeer alert. Alert vanaf de geboorte. 
 • De omstanders zeggen: "Hij kijkt zo helder uit zijn ogen en hij volgt alles.". Dat lijkt wel aardig , maar dat is het niet. een baby moet het eerste half jaar grote delen van de dag in dromenland zijn.
 • Baby's en jonge kinderen hangen heel erg aan de moeder, kunnen niet zonder haar, geen enkel moment
 • Anderzijds zijn er baby's die helemaal niet aanhankelijk zijn. Zijn juist 'afstandelijk' en willen niet geknuffeld, geaaid worden, zijn niet te troosten en worden alleen maar onrustiger door bij de vader of de moeder te liggen. Voor ouders is dat heel erg, omdat ze niets goed kunnen doen: ouders willen zo graag en niets helpt. Moeders zoeken het huid-op-huid contact in de hoop dat dat rust brengt en het wordt alleen maar erger. Je wilt zo graag dat de baby op je warme lijf in slaap valt en rustig wordt, maar het tegenovergestelde gebeurt en de kloof tussen ouder en kind wordt alleen maar groter en groter. 
 • Baby's zetten zich letterlijk af tegen de moeder en andere verzorgsters.
 • Er zijn vaak voedingsproblemen. Baby's verdragen koemelk (die de moeder drinkt) niet goed en ze reageren op prikkelende groentes (die de moeder eet) bij borstvoeding.
 • Vaak darmkrampjes

Veelal hoor ik mensen zeggen dat het vanzelf allemaal weer overgaat. Maar de ervaring leert dat dit niet zo is. De imprint van synthetische Oxytocine is diep en indien onbehandeld zal die zich in de loop van de jaren gaan vermengen met eigenschappen van je constitutie en daarna "leef" je ermee. Ik denk niet dat dit nodig is en daarom behandel ik deze klachten. 

 

Ben je belast met synthetische Oxytocine? Is jouw kindje belast met synthetische Oxytocine? Laat je dan behandelen en/of ontstoren. Ik help je graag.  

Alvast een antwoord op veel gestelde vragen:

 

 • Hoe lang duurt het homeopathisch ontstoren?

Die vraag krijg ik vaak en die is erg lastig te beantwoorden. Dat is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Pas nadat ik de situatie ken en de eerste reactie op het homeopathisch middel heb gezien, kan ik daar een inschatting van maken. Over het algemeen heb je aan 3 consulten genoeg. 

 

 • Ontstoor je moeder en kind?

Meestal behandel ik moeder en kind tegelijk, juist omdat er bij jonge kinderen veel wisselwerking is. Ook ontstoor ik als je nog borstvoeding geeft. Sommige homeopaten doen dat niet, en het is inderdaad wat complexer, maar ik heb daar ook goede ervaringen mee. Alleen bij hele jonge kinderen (>2-3 maanden) ben ik erg terughoudend met het ontstoren, omdat er nog zoveel kan veranderen. 

 • Hoeveel kost homeopathisch ontstoren?
Voor oxytocine ontstoren heb ik een speciaal pakket gemaakt, dat kost 250 euro. Zowel moeder als kind (mits jonger dan 6 jaar) behandel ik tijdens hetzelfde consult. Bij oudere kinderen zijn het aparte trajecten, want de reacties lopen meer uiteen. De betaling van het consult vindt vooraf plaats. Daar zitten alle korrels voor het ontstoren al bij, ook als je beiden gaat ontstoren. En daar zitten de benodigde consulten en afstemmingen bij (tot maximaal 3 consulten). Hiermee kan je in de meeste gevallen vooruit. Daarmee weet je waar je aan toe bent en ben je voordeligere uit dan met losse consulten. 

Mocht je willen, dan kan ik je na het consult een factuur sturen om te declareren bij de zorgverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent hiervoor, worden deze voor een groot deel hieruit vergoed. 

 • Worden de consulten vergoed door de zorgverzekeraar?

De consulten worden uit de aanvullende verzekering vergoed en je hebt geen doorverwijzing nodig. Je hebt ook geen eigen risico hierop. Vraag de vergoeding na bij jouw zorgverzekeraar, want dit is per zorgverzekering verschillend.

 • Ik woon ver weg van Apeldoorn. Kunnen de consulten ook via videobellen plaatsvinden?

Ja zeker, dat kan prima. De consulten vinden in principe altijd via videobellen plaats. Soms zijn de vervolgconsulten via de telefoon. Tussentijdse afstemmingen doen we via app of mail, dat wat jij handig vindt.

 

 • Wat kan ik verwachten tijdens een consult?

Vooraf aan het consult stuur ik je een algemene vragenlijst. Daarmee kan ik het consult goed voorbereiden en meteen de voor jouw specifieke vragen stellen. Het eerste consult is altijd een uitgebreid consult waarin ik een geheel beeld uitvraag van wat er aan de hand is. Soms spelen er andere dingen die ik dan mogelijk ook met homeopathie, kruiden of supplementen kan behandelen. Als de symptomen inderdaad wijzen naar de oxytocine, beginnen we met het ontstoren hiervan. Op het moment dat er niet gereageerd wordt op het ontstoren, kun je dit snel uitsluiten. 

Het eerste consult duurt vaak bijna een uur. De consulten daarna zijn korter, meestal een half uur. Soms hebben we nog tussentijdse afstemmingen via app of mail. 

 

 

 • Waar moet ik op letten als ik me homeopathisch wil laten ontstoren?

Ga naar iemand toe met verstand van zaken en iemand die overzicht houdt. Ontstoren is niet iets dat zelf kunt doen zonder dat er iemand met verstand van zaken meekijkt. Laat je ontstoren door een homeopaat, niet door iemand uit een ander vakgebied. Als homeopaat heb je een vierjarige opleiding achter de rug, waarin je geleerd heb de reacties op de homeopathische middelen goed te beoordelen. Ga naar iemand die dit vaker doet, want het is een vak apart. 

En verder is het belangrijk dat je naar iemand gaat waarbij het goed voelt, waarbij er een klik is en die je vertrouwt. 

 

Een reactie uit mijn praktijk na het ontstoren van oxytocine:

“In 2017 ben ik bevallen van een gezond dochtertje met behulp van een oxytocine infuus omdat de bevalling vlot moest verlopen in verband met meconium houdend vruchtwater. Mijn dochtertje deed het heel goed alleen mijn herstel wilde maar niet vlotten. Lichamelijk was ik snel weer de oude maar ik voelde me een wrak: ik was extreem vermoeid en emotioneel. Het voelde alsof ik niet in mijn eigen wereld leefde maar alsof alles een droom was waar ik geen controle over had maar ook alsof ik geen energie had om die controle terug te nemen. Doodsbang was ik dat ik een postnatale depressie had ontwikkeld maar ik had niet de kracht om hulp te vragen. Tot ik hoorde van de impact van oxytocine. Ik las de verhalen en dit was zo herkenbaar dat ik meteen contact op heb genomen met Chantal.

 

Hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Ik voelde me meteen op mijn gemak en door haar duidelijke en doelgerichte manier van vragen stellen en klachten uitvragen werd duidelijk dat ik inderdaad veel last had van hormonale klachten onder andere veroorzaakt door oxytocine. Ik kreeg van Chantal korrels en drankjes en veel, heel veel tips die ik kon gebruiken. Ik voelde mezelf met de week opknappen en mijzelf herpakken. Het was alsof ik uit een donkere tunnel kwam en weer lucht kreeg. Ik kon weer genieten, het leven kreeg zijn glans weer terug. Ik voelde weer de energie om te genieten van mijn man en de kids. Ik kreeg weer de energie om leuke dingen te doen in plaats van alleen maar bijslapen zonder dat er een einde kwam aan de vermoeidheid. 

 

 

Daarom wil ik iedereen aanraden om bij klachten contact op te nemen met Chantal: zij staat klaar met een liefdevol luisterend oor, met medeleven, met tips, adviezen en heel veel kennis!”


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.