Belasting door Synthetische Oxytocine

Oxytocine wordt, zo lijkt het, bijna standaard gebruikt tijdens een bevalling in het ziekenhuis voor:

 • Bevordering van de weeën ter ontsluiting
 • Stoppen van een (vermeende) bloeding
 • Bevorderen van het uitdrijven van de placenta
 • Het op gang brengen en stimuleren van de melkvloed

Toediening van Oxytocine vindt vaak plaats via een infuus, maar wordt ook wel per injectie toegediend. Ook combi's daarvan komen voor. Na de bevalling wordt ook wel gewerkt met een neusspray om de melkvloed te stimuleren bij het afkolven van de melk. Het gebruik van synthetische Oxytocine heeft geregeld korte, middellange en lange termijn effecten en die zijn niet van voorbijgaande aard. Het lijkt me goed, ter herkenning, om deze gevolgen op een rijtje te zetten. De klachten van de moeders worden geregeld geïnterpreteerd als een postnatale depressie, terwijl het 'alleen maar' het gevolg is van medicijngebruik... 

 

Klachten na Oxytocine:

 • Een vervreemd gevoel van zichzelf
 • Geen band met het kindje voelen
 • Geen enkele zin meer tot seksueel contact. Ook niet na een jaar en zelfs veel langer. Het gevoel voor seks is weg. 
 • Irritatie naar de partner en boze gevoelens
 • Een 'vlak' gevoel in het algemeen: alle levensvreugde is weg.

 

Klachten bij de baby zijn zeer divers:

 • Ernstige slaapproblemen
 • Elke avond een drama
 • Baby's kunnen niet alleen slapen, moeder moet erbij liggen
 • Baby's slapen alleen maar 'liggend aan de borst'
 • Baby's schrikken van het minste geluidje wakker
 • Baby's willen heel vaak de borst, kunnen alleen slapen met een tepel in de mond
 • Overstrekken bij huilbuien, toestanden bij de verzorging en in de omgang
 • Alert, zeer, zeer alert. Alert vanaf de geboorte. 
 • De omstanders zeggen: "Hij kijkt zo helder uit zijn ogen en hij volgt alles.". Dat lijkt wel aardig , maar dat is het niet. een baby moet het eerste half jaar grote delen van de dag in dromenland zijn.
 • Baby's en jonge kinderen hangen heel erg aan de moeder, kunnen niet zonder haar, geen enkel moment
 • Anderzijds zijn er baby's die helemaal niet aanhankelijk zijn. Zijn juist 'afstandelijk' en willen niet geknuffeld, geaaid worden, zijn niet te troosten en worden alleen maar onrustiger door bij de vader of de moeder te liggen. Voor ouders is dat heel erg, omdat ze niets goed kunnen doen: ouders willen zo graag en niets helpt. Moeders zoeken het huid-op-huid contact in de hoop dat dat rust brengt en het wordt alleen maar erger. Je wilt zo graag dat de baby op je warme lijf in slaap valt en rustig wordt, maar het tegenovergestelde gebeurt en de kloof tussen ouder en kind wordt alleen maar groter en groter. 
 • Baby's zetten zich letterlijk af tegen de moeder en andere verzorgsters.
 • Er zijn vaak voedingsproblemen. Baby's verdragen koemelk (die de moeder drinkt) niet goed en ze reageren op prikkelende groentes (die de moeder eet) bij borstvoeding.
 • Vaak darmkrampjes

Veelal hoor ik mensen zeggen dat het vanzelf allemaal weer overgaat. Maar de ervaring leert dat dit niet zo is. De imprint van synthetische Oxytocine is diep en indien onbehandeld zal die zich in de loop van de jaren gaan vermengen met eigenschappen van je constitutie en daarna "leef" je ermee. Ik denk niet dat dit nodig is en daarom behandel ik deze klachten. 

 

Ben je belast met synthetische Oxytocine? Is jouw kindje belast met synthetische Oxytocine? Laat je dan behandelen en/of ontstoren. Ik help je graag.  

Alvast een antwoord op veel gestelde vragen:

 

 • Hoe lang duurt het homeopathisch ontstoren?

Die vraag krijg ik vaak en die is erg lastig te beantwoorden. Dat is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Pas nadat ik de situatie ken en de eerste reactie op het homeopathisch middel heb gezien, kan ik daar een inschatting van maken. Vaak heb je aan 2 consulten genoeg, soms heb je meer consulten nodig.

 • Hoeveel kost homeopathisch ontstoren?

Het is lastig om van tevoren in te schatten hoeveel het ontstoren kost, dat is heel erg afhankelijk van hoe lang het duurt en wat er nog meer speelt. Ik biedt je een pakket aan van 350 euro, waarbij je een intake krijgt met een uitgebreide uitleg, de ontstoringskorrels en maximaal 3 contactmomenten tijdens het ontstoren. Hiermee kan je in de meeste gevallen vooruit. Dat is inclusief de homeopathische middelen en contacten. Deze tussentijdse afstemming vind ik belangrijk om je reactie op het ontstoren goed te kunnen monitoren en zo snel en prettig mogelijk jullie weer in balans te brengen. Ben je aanvullend verzekerd voor homeopathie, dan wordt een groot deel vergoed door de zorgverzekering. 

 • Worden de consulten vergoed door de zorgverzekeraar?

De consulten worden uit de aanvullende verzekering vergoed. Je hebt dus geen eigen risico hierop. Vraag de vergoeding na bij jouw zorgverzekeraar, want dit is per zorgverzekering verschillend.

 • Ik woon ver weg van Apeldoorn. Kunnen de consulten ook via videobellen plaatsvinden?

Ja hoor, we kunnen prima de consulten via de digitale weg de doen. Meestal gaat het eerste consult via videobellen en daarna telefonisch. 

 • Waar moet ik op letten als ik me homeopathisch wil laten ontstoren?

Ga naar iemand toe met verstand van zaken en iemand die overzicht houdt. Ontstoren is niet iets dat zelf kunt doen zonder dat er iemand met verstand van zaken meekijkt. Laat je ontstoren door een homeopaat, niet door iemand uit een ander vakgebied. Als homeopaat heb je een vierjarige opleiding achter de rug, waarin je geleerd heb de reacties op de homeopathische middelen goed te beoordelen.

En verder is het belangrijk dat je naar iemand gaat waarbij het goed voelt, waarbij er een klik is en die je vertrouwt. Bel altijd eerst en kijk of die klik er is. 

 

Een reactie uit mijn praktijk na het ontstoren van oxytocine:

“In 2017 ben ik bevallen van een gezond dochtertje met behulp van een oxytocine infuus omdat de bevalling vlot moest verlopen in verband met meconium houdend vruchtwater. Mijn dochtertje deed het heel goed alleen mijn herstel wilde maar niet vlotten. Lichamelijk was ik snel weer de oude maar ik voelde me een wrak: ik was extreem vermoeid en emotioneel. Het voelde alsof ik niet in mijn eigen wereld leefde maar alsof alles een droom was waar ik geen controle over had maar ook alsof ik geen energie had om die controle terug te nemen. Doodsbang was ik dat ik een postnatale depressie had ontwikkeld maar ik had niet de kracht om hulp te vragen. Tot ik hoorde van de impact van oxytocine. Ik las de verhalen en dit was zo herkenbaar dat ik meteen contact op heb genomen met Chantal.

 

Hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Ik voelde me meteen op mijn gemak en door haar duidelijke en doelgerichte manier van vragen stellen en klachten uitvragen werd duidelijk dat ik inderdaad veel last had van hormonale klachten onder andere veroorzaakt door oxytocine. Ik kreeg van Chantal korrels en drankjes en veel, heel veel tips die ik kon gebruiken. Ik voelde mezelf met de week opknappen en mijzelf herpakken. Het was alsof ik uit een donkere tunnel kwam en weer lucht kreeg. Ik kon weer genieten, het leven kreeg zijn glans weer terug. Ik voelde weer de energie om te genieten van mijn man en de kids. Ik kreeg weer de energie om leuke dingen te doen in plaats van alleen maar bijslapen zonder dat er een einde kwam aan de vermoeidheid. 

 

 

Daarom wil ik iedereen aanraden om bij klachten contact op te nemen met Chantal: zij staat klaar met een liefdevol luisterend oor, met medeleven, met tips, adviezen en heel veel kennis!”


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.